KAPA DOLE, SRPSKI VATROGASCI! VI STE NAŠA BRAĆA: Grci zapalili mreže ovom fotografijom vatrogasaca iz Srbije, evo šta kažu! (FOTO)
Foto: Facebook Printscreen

HVALA SRBIMA VELIKOG SRCA

KAPA DOLE, SRPSKI VATROGASCI! VI STE NAŠA BRAĆA: Grci zapalili mreže ovom fotografijom vatrogasaca iz Srbije, evo šta kažu! (FOTO)

Društvo -

Grci komentarišu i da „Srbi vole Grčku kao svoju otadžbinu, a mi volimo Srbiju“

Fotografija vatrogasaca iz Srbije, koji su otišli kao pomoć u borbi protiv požara na grčkom ostrvu Evija, oduševila je Grke na društvenim mrežama.

„Pogledajte šta rade vatrogasci iz Srbije kada ne gase požar. Kada ugase vatru, tovare hranu u vatrogasne kamione i dele je stanovnicima Evije. Moje poštovanje“, glasi opis slike koja se deli društvenim mrežama. Grci u komentarima izražavaju veliku zahvalnost srpskim vatrogascima: Vi ste naša braća, hvala vam od srca“, „Klečimo pred vašom dobrotom“, „Naši heroji vatre“, samo su neki od komentara.

- Srbi su bili sa nama u bezbrižnim danima kada su dolazili na odmor, opet su došli da budu sa nama u teškim vremenima. Hvala svim ovim ljudima velikog srca“, napisao je jedan Grk.

Grci komentarišu da „Srbi vole Grčku kao svoju otadžbinu, a mi volimo Srbiju“, podsećajući da je grčki Crveni krst 1995. godine ugostio na hiljade dece iz izbegličkih porodica iz Srbije.

Evija, požar
foto: Facebook Printscreen/Live from Greece

Meštani Evije, koji se nisu evakuisali, već su ostali da se bore protiv vatrene stihije, na svoj način su rešili da se oduže srpskim vatrogascima i drugim volonterima koji su došli u pomoć.

Evija, požar
foto: Facebook Printscreen/Live from Greece

„Volonteri, dođite kod nas da jedete. Naš restoran je mali ali sva hrana će vam biti besplatna i daćemo sve od sebe da budete siti“, napisali su sa Fejsbuk stranice jednog restorana u Eviji.

Komandant Helikopterske jedinice MUP Srbije Nenad Nedić naveo je da je ta jedinica juče u 30 naleta, iznad severozapadnog dela ostrva, izbacila 35 tona vode, na dva sela koja su bila ugrožena požarom koji je krajem dana lokalizovan i stavljen pod kontrolu. Nedić je istakao da je Srbija jedna od retkih zemalja koja je u Grčku poslala vazduhoplove i precizirao da je uz Švajcarsku koja je poslala tri, Srbija kao pomoć grčkom narodu poslala tri helikoptera - dva „bel 212“ i „H-145“, sa 14 članova posade, pilotima i vazduhoplovnim mehaničarima.

Kurir.rs/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track