SRPSKI VATROGASCI SA GRČKIM KOLEGAMA NA PRVOJ LINIJI ODBRANE OD POŽARA: prvi put našim helikopterima pomažemo drugim zemljama FOTO
Foto: MUP Srbije

posebna jedinica

SRPSKI VATROGASCI SA GRČKIM KOLEGAMA NA PRVOJ LINIJI ODBRANE OD POŽARA: prvi put našim helikopterima pomažemo drugim zemljama FOTO

Društvo -

Po naređenju predsedika Republike Srbije Aleksandra Vučića, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i vršilac dužnosti načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić juče su uputili iz Niša 37 pripadnika ovog Sektora sa 14 vozila, a danas i tri helikoptera kako bi pružili pomoć svojim kolegama i grčkom narodu u gašenju velikih požara koji su zahvatili Republiku Grčku.

Ministar Vulin je izjavio da je formirana posebna jedinica koja će da pomogne grčkim kolegama i svim građanima Grčke.

Vatrogasci
foto: MUP Srbije

- Kada je teško, vidite na koga zaista možete da se oslonite. Ovog leta Sektor za vanredne situacije je gasio više od 850 požara na našoj teritoriji, ali isto tako učestvovali su u gašenju požara u Severnoj Makedoniji, a sada je spreman da gasi požare na prostoru Grčke - poručio je ministar Vulin i dodao da je ponosan što može da kaže da je Srbija u stanju da pomaže drugima, a da ne očekuje pomoću.

1 / 10 Foto: MUP Srbije

Ministar Vulin je istakao da je predsednik Aleksandar Vučić obezbedio da po prvi put možemo našim helikopterima da pomažemo drugim zemljama.

(Kurir.rs/J.R)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track