PREDSEDNIKA SRBIJE KUSTURICA UGOSTIO NA MEĆAVNIKU: Ovo je samo neko genijalnog uma mogao da uradi! Posetili i crkvu Svetog Save
Foto: Kurir

tokom obilaska Zlatiborskog okruga

PREDSEDNIKA SRBIJE KUSTURICA UGOSTIO NA MEĆAVNIKU: Ovo je samo neko genijalnog uma mogao da uradi! Posetili i crkvu Svetog Save

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je tokom obilaska Zlatiborskog okruga posetio i turistički kompleks Mećavnik - Drvengrad.

Aleksandar Vučić
foto: Kurir

Reditelj Emir Kusturica bio je domaćin predsedniku. Obišli su turističko naselje, a Vučić je istakao da je Kusturica postigao velike rezultate koji će ostati iza njega.

Aleksandar Vučić
foto: Kurir

- Pogledajte šta je čovek iza sebe ostavio, ovo je rezultat, ma ko šta pričao - rekao je predsednik Vučić.

1 / 17 Foto: Kurir

Vučić je s Kusturicom bio u njegovom podrumu vina, ispod bioskopske sale.

- Sa Kusturicom u njegovom podrumu vina, ispod bioskopske sale. Zahvalan sam mu na svemu što je uradio, ne samo za Mećavnik već i za Zapadnu Srbiju i celokupni srpski narod. Nadam se da ću uskoro opet posetiti ovaj kraj - napisao je predsednik na Instagramu.

Vučić je nakon razgovora sa Kusturicom, ušao u Crkvu Svetog Save u Drvengradu.

Aleksandar Vučić
foto: Kurir

Vučić je Kusturici zahvalio na toplom dočeku i na svemu što radi za srpski narod u Srbiji i Republici Srpskoj.

- Zahvalan sam Kusturici na dočeku, ali i na svemu onome što je uradio za naš narod, naše nacionalno jedinstvo, narodno jedinstvo, što čini i za Srbiju i za Srpsku, na svemu što je uradio u Zapadnoj Srbiji, što je probudio sve ono što je bilo usnulo decenijama, čak i vekovima i što ovde živi i bori se svaki dan sa mnogim nedaćama. Mogu da kažem da ćemo pomažemo, za 15 dana krećemo da gradimo put ka Mitrovcu na Tari. Ovo je nešto što ostaje Srbiji i srpskom narodu, ovo je neko samo genijalnog uma mogao da uradi. Čestitam vam na pameti, snazi i istrajnosti i na uspehu koji ste napravili za sve nas -rekao je Vučić reditelju Kusturici.

Kako kaže, 50 života da živi ne bi mu palo na pamet da ovakvo nešto napravi niti da uradi.

Kusturica je rekao da je to bilo brdo na ničijoj zemlji.

- Što je vrlo važno, ovde je još od 2007. počela jedna jako dobra komunikacija sa državom. Život na selu ne podrazumeva samo seljake. Ovde su gostovali najveći umetnici sveta, upravo na Mećavniku koji nije na dohvat ruke. Zahvalan sam predsedniku koji nastavlja tradiciju koja je započeta 2007. godine - rekao je Kusturica.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja