FAJT UNUTAR SOCIJALISTIČKE PARTIJE SRBIJE: Trivan napao SPS i Dačića, socijalisti se ućutali
Foto: Nemanja Nikolić

SUKOB

FAJT UNUTAR SOCIJALISTIČKE PARTIJE SRBIJE: Trivan napao SPS i Dačića, socijalisti se ućutali

Politika -

Goran Trivan, član Predsedništva SPS i bivši ministar zaštite životne sredine, oštro je kritikovao poteze svoje stranke unutar vladajuće koalicije sa SNS, ali i lidera socijalista Ivicu Dačića. Trivan, koji danas radi u Institutu za multidisciplinarna istraživanja, kaže da SPS klizi naniže i da svaki pogrešan potez ostavlja traga na njihovim biračima.

Na opasku da ni njegova stranka ni njen lider nijednom nisu stali u njegovu odbranu kad je bio najkritikovaniji ministar u vladi, Trivan je rekao da ima mnogo drugova koji su ga podržavali, a da od lidera stranke to nije ni očekivao.

- Ivica kada ima svoje monologe i sam kaže da mu je mnogo lakše da nas ima manje na funkcijama, jer mu to stvara manje probleme. Razumem tu logiku, ali ona može biti zanimljiva samo kao pojedinačna, ali gde je tu SPS. Kao da smo postali jedan čovek - jedan orkestar.

On je kazao i da Dačić treba da objasni zašto SPS nema kandidata za predsedničke izbore iako je pravilo unutar stranke da ih uvek ima. Iz SPS nisu hteli javno da se osvrću na navode saborca, ali veruju da je sve ovo deo pravljenja odstupnice da bi „otišao sa svojim ekolozima“.

K. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track