SRBIJA CENI POMOĆ SLOVENIJE: Selaković razgovarao s predsednikom slovenačkog parlamenta Igorom Zorčičem
Foto: Kurir

ministarstvo spoljnih poslova

SRBIJA CENI POMOĆ SLOVENIJE: Selaković razgovarao s predsednikom slovenačkog parlamenta Igorom Zorčičem

Politika -

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković danas je u razgovoru sa predsednikom slovenačkog parlamenta Igorom Zorčičem izjavio da očekuje da će Slovenija, kao predsedavajuća Savetu EU, ostati dosledna u podršci proširenju EU na Zapadni Balkan.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Selaković je istakao da izuzetno ceni svu pomoć koju je Slovenija do sada pružila Srbiji u procesu evrointegracija.

Selaković i Zorčič razgovarali su o daljem unapređenju saradnje i političkog dijaloga na svim nivoima, a Selaković je kazao da je Srbija zainteresovana da se nastavi praksa organizovanja poseta na visokom i najvišem nivou, kao i redovne zajedničke sednice vlada.

Na sastanku je bilo reči i o mogućnostima daljeg unapređenja ekonomske saradnje, koja beleži konstantan rast u oblastima trgovinske razmene i investicija.

Razgovor je bio prilika i za razmenu mišljenja o položaju srpske zajednice u Sloveniji.

Selaković je Zorčiča upoznao i sa tokom dijaloga Beograda i Prištine, podsetivši da je Beograd u potpunosti posvećen normalizaciji odnosa sa Prištinom i da se zalaže za kompromisna rešenja koja će biti održiva i primenjiva, ali i upozorio da Priština ne sprovodi i sve češća krši Briselski sporazum.

Kurir.rs/Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track