DRES KOD PREDSEDNIKA: Iznenađenje na sastanku s turskim ministrom Čavušogluom! Dobio poziv od Erdogana da poseti Tursku (FOTO)
Foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

o jačanju saradnje i regionalnim pitanjima

DRES KOD PREDSEDNIKA: Iznenađenje na sastanku s turskim ministrom Čavušogluom! Dobio poziv od Erdogana da poseti Tursku (FOTO)

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa ministrom inostranih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom o unapređenju i jačanju bilateralne i ekonomske saradnje, kao i o regionalnim i medjunarodnim pitanjima.

Kako je saopšteno iz Vučićevog kabineta, sagovornici su se saglasili da "izuzetan lični i profesionalni odnos predsednika" Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana "značajno doprinosi razvoju političkih, ekonomskih i svih drugih veza Srbije i Turske" kao i da u odnosima dve zemlje postoji veliki prostor za unapredjenje saradnje i u oblastima energetike, turizma, kulture i obrazovanja.

Vučić je izrazio zadovoljstvo postignutim nivoom bilateralnih odnosa, "koje odlikuje intenzivan politički dijalog, produbljena saradnja i medjusobno poverenje i poštovanje".

Vučić je posebno istakao lični doprinos predsednika Erdogana koji je rezultirao dolaskom velikog broja turskih investitora u Srbiju, kao i značaj Zajedničkog komiteta za ekonomsku saradnju koji je ojačao veze dve zemlje i koji može dati dodatni doprinos na privrednom planu, navodi se u saopštenju.

Čavušoglu i Vučić su se saglasili da je neophodno intenzivirati rad tog Komiteta u predstojećem periodu."Investicije turskih kompanija u Srbiju u poslednje dve godine se intenziviraju sa perspektivom daljeg rasta i u tom smislu pozdravljam sve izraženiji interes Turske da ulaže u srpsku privredu, kao i realizaciju niza investicija u nerazvijenim delovima Srbije", naglasio je predsednik Vučić i dodao da se nada nastavku ovog pozitivnog trenda, posebno na planu infrastrukture.

Aleksandar Vučić, Mevlut Čavušoglu
foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

Čavušoglu je preneo pozdrave i poziv predsednika Erdogana predsedniku Vučiću da poseti Tursku, kako bi bila održana nova sednica Visokog saveta za saradnju, dodaje se u saopštenju.

Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu danas je počeo dvodnevnu posetu Srbiji tokom koje će razgovarati sa najvišim srpskim zvaničnicima i prisustvovati svečanom otvaranju generalnog konzulata Turske u Novom Pazaru.

On je u Beogradu razgovarao i sa premijerkom Anom Brnabić, a sastaće se i sa svojim srpskim kolegom i domaćinom Nikolom Selakovićem ;i predsednikom parlamenta Ivicom Dačićem.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track