Najnovije vesti

MINISTAR VULIN: Nadam se mešovitim policijskim kontrolama migranata i na granici sa Severnom Makedonijom
Foto: Printscreen/Instagram/mupsrbije

SPREČAVANJE ILEGALNIH MIGRACIJA

MINISTAR VULIN: Nadam se mešovitim policijskim kontrolama migranata i na granici sa Severnom Makedonijom

Politika

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da se nada da će se i na granici sa Severnom Makedonijiom uskoro naći mešovite policijske kontrole u cilju sprečavanja ilegalnih migracija, kao što je predviđeno protokolom koji je o tom pitanju potpisan u Budimpešti sa mađarskim vlastima.

- Nadam se da ću vrlo brzo uspeti da ubedim da istu stvar radimo i na severnomakedonsko-srpskoj granici, kao i između Mađarske i Austije. Svaki migrant koga sprečim da uđe u Srbiju je migrant manje u Beču, ali i migrant manje u Beogradu - rekao je Vulin na televiziji Hepi.

Kako je ocenio, neophodno je zajedničko, koordinisano delovanje, jer prema njegovim rečima, "migranti neće da idu preko tog prostora kada čuju da je granica čvrsta".

- Mi smo se prema tim ljudima ponašali i ponašamo se kao prema ljudskim bićima, ali moraju da poštuju naše zakone. Imate sva prava, imate kampove, bićete i medicinski zaštićeni i nahranjeni, vodiće se računa o vama i vašem dostojanstvu, posebno kada su porodice u pitanju. Ali budete li kršili zakon, bićete kažnjeni - istakao je Vulin.

Protokol o uspostavljanju mešovitih patrola duž zajedničke granice Srbije i Mađarske u utorak u Budimpešti potpisali ministri unutrašnjih poslova te dve zemlje, Aleksandar Vulin i Šandor Pinter.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja