KOMANDANT VIDOJE O KOVID BROJKAMA: Loznica ušla u crvenu zonu
Foto: Kurir/T.I.

Gradski štab za vanredne situacije

KOMANDANT VIDOJE O KOVID BROJKAMA: Loznica ušla u crvenu zonu

Srbija -

LOZNICA - Sa sednice Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Loznice, kojom je predsedavao komandant, gradonačelnik Vidoje Petrović, posle razmatranja trenutnog stanju na teritoriji grada u vezi sa zaraznom bolešću kovid -19 upućen je apel građanima da se ''ponašaju odgovorno i poštuju sve mere kako bi na vreme suzbili negativne pandemijske tokove i posledice''.

- S obzirom na to da je u prethodnih nekoliko dana došlo do velikog rasta broja zaraženih na teritoriji grada usled čega je Loznica, na osnovu izveštaja Zavoda za javno zdravlje Šabac, ušla u crvenu kovid zonu, Gradski štab apeluje na građane da se ponašaju odgovorno i poštuju sve propisane mere koja podrazumevaju nošenje maski, socijalnu distancu, ograničenje broja lica na velikim skupovima na otvorenom i zatvorenom kao što su sportski događaji, proslave, diskoteke, noćni klubovi i drugo. Komunalna milicija i nadležni inspekcijski organi u narednim danima sprovodiće pojačanu kontrolu pridržavanja svih propisanih mera - navedeno je u saopštenju Gradskog štaba.

Prateći instrukcije iz Stručnog uputstva za organizaciju i realizaciju obrazovno-vaspitnog rada i iz dopisa Zavoda za javno zdravlje u Šapcu, Gradski štab za vanredne situacije uputio je nadležnoj Školskoj upravi predlog modela nastave za osnovne i srednje škole. Predlaže se da se u osnovnim školama nastava i dalje odvija neposredno dok je za srednje škole preporučen kombinovani model. Školska uprava će taj predlog proslediti Timu za škole koji posle razmatranja daje saglasnost. Inače, Loznica je, prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje, prošle sedmice imala 234 pozitivne osobe na kovid -19, a u prva dva dana ove potvrđen je 101 slučaj novozaraženih Lozničana.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track