RASKRINKANA JOŠ JEDNA VEZA: Dijana bila na vezi i sa Džonijem sa Vračara!
Foto: MUP RS

istraga

RASKRINKANA JOŠ JEDNA VEZA: Dijana bila na vezi i sa Džonijem sa Vračara!

Politika -

Hrkalovićka, koja je uhapšena zbog trgovine uticajem, osim sa vođom kavačkog klana i Veljkom Belivukom, navodno je održavala kontakt i sa odbeglim Nikolom Vušovićem

Dijana Hrkalović, koja je uhapšena u petak zbog trgovine uticajem, prema operativnim informacijama prikupljenim tokom predistražnog postupka, osim sa vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom, bila je na direktnoj vezi i sa Nikolom Vušovićem, zvanim Džoni sa Vračara. Zvicer i Vušović, podsetimo, blisko su sarađivali sa zloglasnim klanom Veljka Belivuka i obojica su uspela da izbegnu hapšenje i nalaze se u bekstvu.

- Vušović, koji nezvanično važi za Belivukovog naslednika, uhapšen je 11. marta u Dominikanskoj Republici, po Interpolovoj poternici koju je za njim raspisala Srbija. Međutim, ubrzo je pod misterioznim okolnostima pušten i od tada mu se gubi svaki trag sve do atentata na predsednika Haitija, kada je ponovo pomenuto njegovo ime - podseća sagovornik Kurira.

Dijana Hrkalovic
foto: MUP Srbije

Prema njegovim rečima, postoje dokazi koji ga dovode u vezu sa bivšom državnom sekretarkom, koja se za sada sumnjiči da je uticala na to da se dokazi iz predmeta koji je 2018. vođen protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića zbog ubistva karatiste Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama u centru Beograda sklone i oni na kraju budu oslobođeni sudskog postupka.

Ubistvo u Atini

Policajci nadgledali likvidaciju?

Ubistvo vođe škaljarskog klana Igora Dedovića i njegovog bliskog saradnika Stevana Stamatovića 19. januara prošle godine u jednom restoranu u Atini, navodno, još je jedan dokaz da je policija blisko sarađivala s kavačkim klanom. - Tokom istrage je otkriveno da su u vreme zločina koji se dogodio u punom restoranu, naočigled porodica ubijenih, na Glifadi boravili Belivuk, ali i pripadnici srpske policije. Njihov boravak u Atini biće predmet opsežne istrage, naročito jer se u njoj kao jedan od izvršilaca pominje upravo Vušović - kaže naš sagovornik.

- Džoni sa Vračara i Belivuk, kako se sumnja, bili su ista ekipa, deo kavačkog klana koji je delovao u Srbiji. U istrazi protiv zločina Belivukove grupe, koja se sumnjiči da je otimala, kasapila, a potom mlela ljude u kući strave u Ritopeku, zatraženo je i upoređivanje Vušovićevog DNK, jer se sumnja da je i on učestvovao u monstruoznim zločinima - kaže on.

Stevan Stamatović, Atina, Igor Dedović
foto: Printscreen, Privatna Arhiva, Printscreen Star.gr

Džoni sa Vračara, za kog se veruje da se skriva sa Zvicerom, prema njegovim rečima, dovodi se u vezu i sa likvidacijom dvojice "škaljaraca" u Atini - Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, ali i sa drugim zločinima.

- Materijalni dokazi se i dalje prikupljaju, ali je i sve više svedoka koji su spremni da progovore. Nema dileme da će protiv bivše državne sekretarke biti proširena istraga i da će u narednom periodu biti ispitani svi njeni kontakti, ali i uloga u jednom od najjačih klanova koji je ikada delovao na ovim prostorima - otkriva izvor Kurira upućen u istragu.

Ne oglašava se

Stefanović bez odgovora

Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova u vreme dok je Hrkalovićeva bila državna sekretarka MUP, ne oglašava se od hapšenja nekadašnje saradnice. Kurir je juče poslao pitanja ministru u vezi sa otkrićem da svedoci tvrde da je Hrkalovićeva navodno uzimala pola zarade kavačkog klana od svega - droge, likvidacija i otmica, i taj deo, sumnja se, navodno delila sa Stefanovićem. Ministar, međutim, nije odgovorio.

Navodno, sumnja se da je bivša državna sekretarka odluke donosila zajedno sa Zvicerom, a da su svi ostali, uključujući i Belivuka i Vušovića, slušali naređenja koja su oni izdavali.

- Operativne informacije i iskazi svedoka, koji se i dalje prikupljaju kako bi dokazi bili što čvršći i kako bi mogli da budu dovoljni za sud, ukazuju da su zapravo u mafijaškoj hobotnici Zvicer i Dijana išli rame uz rame i da su novac zarađen od šverca kokaina, otmica, ali i likvidacija, delili napola. Ona je to, navodno, pravdala time da polovinu od svog dela mora da da ministru Nebojši Stefanoviću.

Inače, posle hapšenja Belivukove grupe, sve poslove koje su oni radili navodno je preuzeo Vušović, koji se potrudio da što pre reorganizuje ljude koji su im i dalje na slobodi.

Kurir.rs/Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track