Stefanović: Plan za Kosovo za nekoliko nedelja
Foto: Tanjug

Stefanović: Plan za Kosovo za nekoliko nedelja

Politika -
Govoreći o nastavku rada parlamenta, najavio da će za sredu, 29. avgust, zakazati novu sednicu

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je plan za Kosovo i Metohiju u izradi i da očekuje da će biti urađen za nekoliko narednih nedelja, dodajući da će potom ta platforma biti predstavljena u parlamentu.

Stefanović je gostujući na RTS najavio da će o planu uskoro razgovarati sa predsednikom Republike Tomislavom Nikolićem, direktorom Kancelarije vlade Srbije za Kosovo Aleksandrom Vulinom i drugim članovima vlade.

Odgovarajući na pitanje da li Srpska napredna stranka očekuje da će socijalisti podržati promenu vlasti u Novom Sadu, Stefanović je odgovorio potvrdno i dodao da su ti razgovori između koalicionih partnera u toku.

"Smatramo da trenutna vlast u Novom Sadu nije najodgovornija prema njenim građanima i zbog toga insistiramo da se vlast u Novom Sadu promeni", rekao je Stefanović.

Govoreći o nastavku rada parlamenta, Stefanović je najavio da će za sredu, 29. avgust, zakazati novu sednicu dodajući da će po njenom završetku vrlo brzo uslediti i rasprava o rebalansu budžeta, novom zakonu o javnim nabavkama i antikorupcijskom zakonu.

Na dnevnom redu prve predstojeće sednice u sredu trebalo bi da bude nekoliko zakona iz oblasti pravosuđa i ratifikacije raznih međudržavnih sporazuma, precizirao je Stefanović.

Po završetku te sednice, vrlo brzo će biti zakazana nova sednica na kojoj će se raspravljati o rebalansu budžeta, novom zakonu o javnim nabavkama i antikorupcijskom zakonu, najavio je predsednik parlamenta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track