Slikarska kolonija u Kraljevim konacima

Slikarska kolonija u Kraljevim konacima

Srbija -
Kolonija je bijenalnog tipa, a uz umetnike iz Srbije na njoj učestvuju i umetnici iz Makedonije, Italije, Bugarske, Brazila i Japana

JAGODINA - U Organizaciji Muzeja naivne i marginalne umetnosti iz Jagodine, danas je u Kraljevim konacima na Zlatiboru počela 16. internacionalna likovna kolonija naivnih imarginalnih umetnika, koja će trajati do 2. septembra.

"Kolonija je bijenalnog tipa, a uz umetnike iz Srbije na njoj učestvuju i umetnici iz Makedonije, Italije, Bugarske, Brazila i Japana.

"Učestvuje 25 naivnih i marginalnih umetnika različitih generacija, umetničkih afiniteta i likovnih izraza, koji će se, uz stvaranje, i razmenu iskustava i družiti", izjavila je direktor Muzeja Nina Krstić.

Gosti kolonije su stručnjaci Muzeja i gosti likovni kritičari i kolege iz drugih zamalja koji će pratiti rad kolonije i selektovati dela za izložbu, napomenula je Krstić.

Najuspeliji radovi sa kolonije ostaju u Fondu Muzeja, a pre toga biće prikazani na izložbi, dodala je ona.U programu je poseta Muzeju Staro selo i Mokroj gori i susret sa režiserom Emirom Kusturicom, vožnja "Šarganskom osmicom"...

Likovne kolonije Muzeja naivne i marginalne umetnosti u Jagodini održavaju se od 1984. godine sa ciljem "afirmacije i podsticaja najvrednijih ostvarenja ove specifične oblasti savremene umetnosti".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track