DB JE UMEŠAN U UBISTVO ARKANA: Novaković: Bio je Bog kriminala, reketirao je krimose, ali se zaneo... ONDA JE PUŠTEN NIZ VODU!
Foto: EPA Saša Stanković, Stefan Jokić, Privatna arhiva

BIVŠI ŠEF UKP OTKRIVA

DB JE UMEŠAN U UBISTVO ARKANA: Novaković: Bio je Bog kriminala, reketirao je krimose, ali se zaneo... ONDA JE PUŠTEN NIZ VODU!

Politika -

Država je svojevremeno odlučila da pusti niz vodu nekadašnjeg komandanta Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana, koji je ubrzo nakon toga i ubijen.

To u nastavku priče za Kurir kaže nekadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Mile Novaković.

Mile Novaković
foto: Stefan Jokić

On, takođe, govori i o nekadašnjim vezama Arkanove supruge Svetlane Cece Ražnatović s vrhom zemunskog klana, te o pravim razlozima njenog privođenja u akciji "Sablja" nakon ubistva premijera Zorana Đinđića 2003. godine.

Reketirani više nisu mogli da trpe Arkana

- Arkan je devedesetih bio bog kriminala, učestvovao je u ratovima, počeo je da se bavi politikom... Mogao je da završi sve što je hteo. Sve ozbiljno u beogradskom kriminalu se vrtelo oko njega. Reketirao je sve kriminalce koji su se bavili ozbiljnim kriminalom i zarađivali brdo para švercom nafte, cigareta, droge... E, ali u jednom trenutku je preterao. I onda se ta jedna ekipa kriminalaca organizovala i, uz pomoć nekih ljudi iz bezbednosti, dogovorila da je momenat da ga sklone. A Arkan se tad već bio opustio, nije imao oko sebe veliku svitu i onda je došlo do njegovog ubistva u "Interkontinentalu" januara 2000. godine - navodi Novaković i dodaje:

- Očigledan je bio tu i upliv države, jer više nije bio ni toliko bitan politički faktor, pa je verovatno pušten niz vodu. Pretpostavljam da je logističku podršku za ubistvo Arkana dala tadašnja Državna bezbednost.

O VEZAMA CECE I "ZEMUNACA" ČITAJTE U SUTRAŠNJEM KURIRU

Štampano izdanje 11.11.2021.
foto: Kurir

Kurir.rs / B. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track