SRPSKA LISTA OSVOJILA NAJVIŠE OPŠTINA NA KOSOVU I METOHIJI: Imaće najveći broj gradonačelnika od svih stranaka u pokrajini
Foto: Z. Šaponjić

Lokalni izbori

SRPSKA LISTA OSVOJILA NAJVIŠE OPŠTINA NA KOSOVU I METOHIJI: Imaće najveći broj gradonačelnika od svih stranaka u pokrajini

Politika -

Srpska lista (SL) imaće najveći broj gradonačelnika od svih stranaka na Kosovu i Metohiji, posle još jednog osvojenog mandata u drugom krugu lokalnih izbora u Klokotu.

U prvom krugu izbora SL je osvojila devet opština, što je u konačnom zbiru 10 mandata gradonačelnika, rezultat koji nema nijedna druga stranka na Kosovu.

Na drugom mestu, prema preliminarnim rezultatima koje je objavio CIK, nalazi se Demokratska Partija Kosova sa ukupno devet osvojenih mandata, od čega četiri osvojena u prvom, a pet u drugom krugu.

Slede Demokratski savez Kosova sa sedam, Alijansa za budućnost Kosova sa pet i Pokret Samoopredeljenje koje će imati gradonačelnike u četiri opštine na Kosovu i Metohiji.

U opštini Кlokot koja je jedina opština sa srpskom većinom u kojoj je organizovan drugi krug izbora, kandidat Srpske liste Vladan Bogdanović dobio je 55,13 odsto glasova.

Kandidat GI Srpska narodna sloga Strahinja Spasić osvojio je 44,87 odsto glasova.

Kurir.rs/Kosovo-online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track