PREDSEDNIK VUČIĆ: Podržavamo Dejtonski sporazum, Dodik: Otimane su nam nadležnosti
Foto: Predsedništvo Srbije

sastanak

PREDSEDNIK VUČIĆ: Podržavamo Dejtonski sporazum, Dodik: Otimane su nam nadležnosti

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, tokom današnjeg susreta sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Miloradom Dodikom, da će "Srbija uvek podržavati Dejtonski mirovni sporazum i njegov Ustav, kao i njihovu punu primenu".

- Dodik je istakao da su Republici Srpskoj (RS) godinama otimane nadležnosti koje joj po Dejtonskom sporazumu pripadaju i da će se RS, mirnim putem, zalagati za vraćanje prava i pravde predvidjene Ustavom (BiH) - saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Kako je navedeno, oni su razmenili stavove o "svim aktuelnim pitanjima u regionu i svim zajedničkim projektima" u kojima učestvuju Srbija i RS.

Vučić je obećao da će Srbija da nastavi sa još značajnijom podrškom opštinama Nevesinje, Кostajnica, Dubica i Drvar, ali i daljim ulaganjima u prosvetnu i zdravstvenu infrastrukturu u svim delovima Srpske.

Takođe je potvrdio opredeljenje Srbije da sa velikim finansijskim sredstvima učestvuje u izgradnji autoputa Sremska Rača-Bijeljina.

Dodik istakao je da je to projekat od strateškog značaja za RS i ne samo za njen istočni deo i zahvalio Srbiji na velikoj pomoći i podršci.

Predsednik Vučić je naglasio da će Srbija uvek podržavati Dejtonski mirovni sporazum i njegov Ustav, kao i njihovu punu primenu, dok je Dodik istakao da su Republici Srpskoj godinama otimane nadležnosti koje joj po Dejtonskom sporazumu pripadaju i da će se Republika Srpska, mirnim putem, zalagati za vraćanje prava i pravde predvidjene Ustavom Bosne i Hercegovine.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track