Najnovije vesti

PREMIJERKA BRNABIĆ: Povećanje plata do 8 odsto, a penzija 5,5 sledeće godine
Foto: Kurir Tv

minimalac prelazi 300 evra

PREMIJERKA BRNABIĆ: Povećanje plata do 8 odsto, a penzija 5,5 sledeće godine

Politika

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da je budžetom za narednu godinu planirano skoro 486 milijardi dinara za kapitalne investicije.

Navodeći da je predloženi budžet razvojni, premijerka je za Prvu televiizju ocenila da "nikada više nije bilo izdvajano za kapitalne investicije".

"Te investicije omogućiće brži rast i bolje plate i penzije. Ovu godinu ćemo sigurno završiti sa rastom većim od sedam odsto, a građani mogu da očekuju dodatni rast kao rezultat primene ovog budžeta ako dobijemo podršku u skupštini", rekla je premijerka uoči sutrašnje sednice parlamenta na čijem je dnevnom redu predlog budžeta.

Ona je najavila da će naredne godine plate biti povećane između sedam i osam odsto, a penzije 5,5 odsto.

"Povećavamo minimalac za 9,4 odsto i od 156 evra koliko je minimalac iznosio kad smo krenuli u fiskalnu konsolidaciju, sada će preći 300 evra", rekla je predsednica Vlade Srbije.

Dodala je da je u prethodnih 12 meseci u Srbiji otvoreno 60.000 novih radnih mesta kao i da je država tokom pandemije korona virusa, gradjanima i privredi dala više od osam milijardi evra kroz tri paketa podrške.

"Uprkos pandemiji, uspeli smo ne samo da očuvamo radna mesta već da ekonomski budemo među najuspešnijim zemljama Evrope", kazala je premijerka.

(Kurir.rs/Beta/TV Prva)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja