12:26

VUČIĆ O METROU: Najveći infrastrukturni projekat u 21. veku u Beogradu

vrednost nekretnina biće uvećana za 20 do 50 odsto

VUČIĆ O METROU: Beograd će postati jedan od najmodernijih gradova, prve dve linije biće završene za osam godina

Politika -

Predsednik Aleksandar Vučić ocenio je danas, povodom protesta zbog početka izgradnje metroa u Beogradu, da će kada taj projekat bude završen, glavni grad Srbije biti jedan od najamodernijih u Evropi, dok će vrednost nekretnina biti uvećana za 20 do 50 odsto.

Na konferenciji za novinare u Predsedništvu, Vučić je rekao da će prve dve linije metroa biti završene za osam godina, uz troškove od 4,5 milijardi evra, dok će za železničku prugu za velike brzine od Novog Sada do Subotice biti utrošeno 1,16 milijardi evra.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/Pink TV

On je rekao da je bio razočaran što su te informacije izazvele malo pažnje u javnosti a uglavnom su svi govorili o protestu.

"Imali smo protesta oko metroa i to na dan kada smo obavestili građane da ćemo za te investicije ukupno izdvojiti više od 5,6 milijardi evra. Posle 53 godine snova, od prve ideje za metro u Beogradu, neko je našao novac i znanje da to uradi. A od svega, mogao sam da vidim da su u nekim medijima i svinjokolji bili važnija vest", rekao je Vučić.

metro
foto: Printscreen TV Pink

Vučić je dodao da će investicije u beogradski metro unaprediti čitavu domaću ekonomiju i da će pomoći da se povećaju plate i penzije.

On je, zatim, na mapi izložio sve planove za izgradnju infrastrukture po Srbiji, kao i kako će izgledati linije metroa u Beogradu.

Iako je ranije bilo reči da će ruta prve linije metroa biti delimično izmenjena, kako bi obuhvatila i neka naselja na Čukarici i u Rakovici, na mapi na kojoj je Vučić obrazlagao plan nije bilo naselja kao što su Cerak, Vidikovac, Filmski grad ili Skojevsko naselje.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track