00:27

PREDSEDNIK U RAŽNJU: S klincima igrao šah i košarku

predsednik srbije započeo posetu nišavskom okrugu

PREDSEDNIK U RAŽNJU: Meštani ga dočekali ogromnim transparentom! Kao da gledam mog Vukana, s klincima igrao šah i košarku VIDEO

Politika -

RAŽANJ - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas brojnim građanima Ražnja koji su se okupili da ga pozdrave a kojima je rekao da su njihove plate među najnižima u Srbiji, ali da će se država truditi da obezbedi pogon i posao za 200-250 metalskih radnika po kojima je ovaj kraj Srbije poznat.

- Hvala vam na divnom dočeku! Došli smo da razgovaramo i vidimo šta možemo da uradimo za Ražanj, za vaš opstanak i ostanak, da čuvate ovaj prelepi deo Srbije, poručio je predsednik okupljenim građanima na početku posete Nišavskom okrugu.

1 / 6 Foto: Kurir

Predsednik je s meštanima razgovarao o preko potrebnom putu koji će se graditi u ovom delu Srbije, kao i o industrijskoj zoni, a potom posetio potpuno obnovljenu školu OŠ Ivan Vušović i ganc novu školsku fiskulturnu salu u kojoj je razgovarao s najmlađim đacima i igrao šah, košarku, stoni-tenis...

Obraćajući se okupljenim građanima, predsednik je najavio izgradnju puta Kovilovac - Skorica, kao i nastavak rekonstrukcije škole.

- Teško ćemo dovesti stranog investitora u Ražanj, smatram da bi bilo dobro da se otvori manji pogon vojne industrije kako bi zaposlili oko 200 ili 250 ljudi, kako bi podigli i prosek plata, kako bi vi i vaša deca imali budućnost - naveo je Vučić. Kako je dodao, poseban probem je kvalitet vode.

Vučić sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem i ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem otvora novoizgrađenu halu za fizičko u školi koju pohađa 222 učenika. Radovi na izgradnji hale za fizičko počeli su 2016. godine, a završeni u novembru ove godine.

Pogledajte kako je škola izgledala nekad a kako izgleda sad

Nekad

1 / 3 Foto: Kurir

Posle obnove

1 / 15 Foto: Kurir

Za izgradnju sale Ministarstvo prosvete je izdvojilo 334.555 evra i za opremanje oko tri miliona dinara. Halu će u ubuduće osim učenika škole koristiti i sportska društva iz Ražnja. Osnovnu školu "Ivan Vušović" pohađaju deca iz Ražnja, kao i u izdvojenim odeljenjima u osam sela u okolini. Škola je osnovana 1838. godine, a nosi naziv po sudiji i prvoborcu NOB-a Ivanu Vušoviću. U školi radi 53 ljudi.

- Veliko hvala na ovakvom dočeku i zato što ste uvek razumeli ono što država radi - poručio je predsednik meštanima i odmah potom ušao u osnovnu školu gde se družio sa đacima, pre svega šahistima!

Aleksandar Vučić, Ražanj
foto: Printscreen/Pink

Povukao je par šahovskih poteza i malim ljubiteljima šaha pokazao par šahovskih caka...

1 / 6 Foto: Printscreen/Pink

a potom se posvetio malim košarkašima pa prešao i za sto za stoni-tenis...

1 / 16 Foto: Kurir

S predsednikom se najviše raspričao mali Viktor koji je govorio o golovima i fudbalu.

Aleksandar Vučić, Ražanj
foto: Kurir

- Jel obavezno da se namrštiš, upitao je predsednik malog Viktora pa se onda nasmejao i rekao: Kao da gledam mog Vukana, i on se tako namršti!

1 / 32 Foto: Kurir

Ponosan sam na našu decu - zbog njih živimo, radimo i gradimo našu Srbiju, napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

Popodne sastanak sa predsednicima opština

Vučić će se danas posle podne sastati sa svim predsednicima opština Nišavskog okruga, a potom će obići fabriku "Jumis", najavila je pres-služba predsednika.

Predsednik će se u subotu u kasarni "Mija Stanimirović" sastati sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom VS u širem sastavu, a nakon toga je planiran sastanak sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom VS u užem sastavu.

U Nišu će nakon toga uslediti prikaz rada diviziona samohodnih top haubica „NORA B-52 M15" i prikaz vežbe na položaju Lisinac. Predsednik će, kako je navedeno u najavi, ručati sa vojnicima i oficirima.

U nedelju Vučić će se na vojnom aerodromu "Narednik-pilot Mihajlo Petrović" sastati sa predstavnicima odbrambene industrije Srbije, nakon čega je predviđen prikaz sposobnosti helikopterskih jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO i 63. padobranske brigade, a zatim i izjave za medije.

Predsednik Vučić najavio je nedavno da će ići u višednevnu posetu Nišavskom okrugu kako bi sa predstavnicima tog okruga razgovarao o daljem razvoju juga Srbije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track