NOVA PROVOKACIJA PRIŠTINE, OVO JE 6. PUT: Petkoviću ponovo zabranjeno da uđe na Kosovo i Metohiju KURTI GAZI SPORAZUME
Foto: Kurir

Direktor Kancelarije za KiM

NOVA PROVOKACIJA PRIŠTINE, OVO JE 6. PUT: Petkoviću ponovo zabranjeno da uđe na Kosovo i Metohiju KURTI GAZI SPORAZUME

Politika -

Vlasti u Beogradu odobrile su današnju posetu Bujanovcu ministarki iz vlade Aljbina Kurtija

BEOGRAD/PRIŠTINA - Direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću vlasti privremenih institucija u Prištini ponovo su zabranile da poseti Kosovo i Metohiju.

Ovo je šesti put od početka godine da je Petkoviću zabranjen ulaz na Kosovo I Metohiju, objavio je RTS.

Kako kažu u Kancelariji za Kosovo i Metohiju, ovoga puta vlasti u Prištini otišle su korak dalje u kršenju sporazuma jer čak ni mejlom nisu obavestile Beograd da se poseta onemogućava, već su to učinili na samom punktu Jarinje.

RTS saznaje da su vlasti u Beogradu odobrile današnju posetu Bujanovcu ministarki iz vlade Aljbina Kurtija.

Petković: Kurti gazi sporazume

Petković je danas odluku Prištine da mu zabrani posetu Kosovu ocenio kao pokazatelj da premijer Kosova Aljbin Kurti gazi sve sporazume koji su postignuti u Briselu i da mu nije stalo do normalizacije odnosa Beograda i Prištine, saopšteno je iz Kancelarije, prenosi Fonet.

On je rekao da iako je poseta najavljena na vreme i u skladu sa sporazumima nije dobio pristanak da poseti Kosovo i da mu to prethodno ni mejlom nije saopšteno, već je o zabrani obavešten na samom prelazu Jarinje.

Prema njegovim rečima, ako glavnom pregovaraču srpske strane u Briselu zabranjuju ulazak na Kosovo jasno je kako se tek odnose i ponašaju prema Srbima koji tamo žive. Petkpvić je naveo da Beograd za razliku od Prištine poštuje sporazume iz Brisela zbog čega je danas odobrio zahtev članici Kurtijevog kabineta da poseti Bujanovac i Preševo.

Taj potez jasno pokazuje da Beograd želi normalizaciju odnosa, mir i bolje odnose, jer je to ključ za mir i stabilnost na prostoru Zapadnog Balkana, istakao je Petković, koji je danas trebalo da poseti manastir Devič, obiđe Bogosloviju u Prizrenu i poseti povratničku porodicu Gligorijević u selu Novake.

Kurir.rs/RTS/Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja