Vulin: Privatizacija na Kosmetu bila monoetnička

Vulin: Privatizacija na Kosmetu bila monoetnička

Politika -
Morate imati pravo da učestvujete u podeli onoga što ste stvarali, poručio Vulin građanima Kosmeta

KOSOVSKA MITROVICA - Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas da je privatizacija koja je sprovedena na Kosovu i Metohiji urađena monoetnički. Vulin je u Kosovskoj Mitrovici ocenio da je privatizacija u pokrajini sprovedena u skladu sa interesima i potrebama jedne populacije, jedne nacionalne grupe, što je, kako je ocenio, kršenje osnovnih ljudskih prava.

"Morate imati pravo da učestvujete u podeli onoga što ste stvarali", rekao je Vulin, ističući da se ne može govoriti o privatizaciji, a ne pominjati problem slobode kretanja i bezbednosti. "Kako ste mogli da učestvujete na privatizaciji, ako niste znali da li ćete živi doći na aukciju i da li ćete se živi vratiti sa nje. Privatizacija koja je sprovedena na etničkom principu ne može biti validna", rekao je Vulin.

Komentarišući zainteresovanost nekih bivših američkih političara za neka od kosovskih preduzeća, Vulin je rekao da vremenom novac pokaže kuda su išle vojske, što je najbolji dokaz da "ratovi u kojima smo učestvovali nisu bili ratovi koje smo želeli".

Vulin je podsetio da je Kancelarija podnela Ustavnom sudu zatev za ocenu ustavnosti sprovedene privatizacije u pokrajini i da to nije nešto na čemu će se stati, već će se tražiti zaštita legitimnih interesa države Srbije i njenih građana pred za to nadležnim organima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track