ALBANSKI SPECIJALCI UPALI U ŠTRPCE: Među 10 uhapšenih i eksgradonačelnik, pretres kuća funkcionera SL! Akcija i u Prištini
Arhivska fotografija, Foto: AP/Bojan Slavković, Ilustracija

akcija u toku: racijE KAO NOVA PROVOKACIJA SRBA

ALBANSKI SPECIJALCI UPALI U ŠTRPCE: Među 10 uhapšenih i eksgradonačelnik, pretres kuća funkcionera SL! Akcija i u Prištini

Politika -

BEOGRAD/ŠTRPCE - U akciji specijalne kosovske policije, koja je počela zorom jutros u 6, u većinski srpskom Štrpcu uhapšeno je 10 ljudi među kojima i je i bivši gradonačelnik Štrpca, javlja prištinski Reporteri.

12.00 - Akcija i u Prištini. Portparol Policije Kosova Daut Hodža izjavio je da je deo akcije koja je preduzeta po nalogu Osnovnog tužilaštva u Uroševcu, na osnovu koje su jutros izvršena hapšenja u opštini Štrpce, i akcija koja se sprovodi u Prištini."Kosovska policija je u procesu policijske akcije u regionu Uroševca i Prištine i za sada ne možemo da pružimo druge informacije", rekao je Hodža, javlja Beta.

Prethodno je Osnovno tužilaštvo u Uroševcu potvrdilo da je u akciji kosovske policije u Štrpcu uhapšeno deset osoba zbog sumnje da su primili mito i zloupotrebili službeni položaj, medju kojima su bivši gradonačelnik Bratislav Nikolić, direktor službe za urbanizam, i još nekoliko lokalnih funkcionera i vlasnika preduzeća.

Do sada je pretreseno nekoliko lokacija u Štrpcu, potvrdio je glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Uroševcu Šukri Jašari. "U toku je akcija na više lokacija. Reč je o zloupotrebi službene dužnosti, odnosno davanju mita i o nelegalnoj gradnji", izjavio je Jašari.

Specijalne jedinice kosovske policije izvele su akciju u Štrpcu, a glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Uroševcu Šukri Jašari potvrđujući akciju kaže da je posredi "istraga oko zloupotrebe službenog položaja". Šukri Jašari je rekao da racija policije još traje, javlja RTS.

"U toku je akcija. Reč je o zloupotrebi službene dužnosti, odnosno davanju mita. Još uvek nema hapšenja, pošto racija i dalje traje", rekao je Jašari prištinskim medijima, piše RTS. Akcija se, kako navode nezvanični izvori, izvodi zbog zloupotrebe službenog položaja i primanja mita, u vezi sa građevinskim radovima na Brezovici.

Osim u Štrpcu, akcija i u Prištini

Osim akcije koju pripadnici Kosovske policije i Osnovnog tužilašta u Uroševcu sprovode na teritoriji opštine Štrpce, slična akcija izvodi se i na području Prištine, prenosi Ekonomija onlajn. Ovu vest je potvrdio za ovaj portal portparol policije za region Prištine Daut Hodža.

„Policija je u procesu policijske akcije u regionu Uroševca i Prištine i za sada ne možemo da pružimo druge informacije. Po završetku operacije bićete obavešteni o ostalim detaljima“, rekao je Hodža. Prema ranijim informacijama, jedinica za privredni kriminal Kosovske policije, u saradnji sa Osnovnim tužilaštvom u Uroševcu, sprovodi veliku akciju "protiv korupcije u vezi sa gradnjom na Brezovici", a do sada je uhapšeno 10 osoba među kojima je i bivši gradonačelnik Štrpca.

Prema pisanju pojedinih medija na albanskom, pretreseno je više od deset lokacija, imanja i kuća bivšeg predsednika opštine Štrpce i drugih visokih funkcionera Srpske liste.

Štrpce je sredina u kojoj Srbi čine većinu stanovništva.

Kurir.rs/RTS/Kosovo online

Bonus video:

00:32

Albanski ekstremisti pale i gaze srpsku zastavu u Tirani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja