ŠKOLSKI PRIMER GOVORA MRŽNJE! Đurić odgovorio Albanki zbog napada na Novaka: Gledajte "životinju" i uživajte dok svira simfoniju
Foto: Kurir

sramno

ŠKOLSKI PRIMER GOVORA MRŽNJE! Đurić odgovorio Albanki zbog napada na Novaka: Gledajte "životinju" i uživajte dok svira simfoniju

Politika -

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić smatra da tvit bivše ministarke spoljnih poslova lažne države Vljore Čitaku o Novaku Đokoviću predstavlja školski primer etnički motivisanog govora mržnje

Đurić je na Tviteru odgovorio Vljori Čitaku koja je uz vest da će Novak Đoković učestvovati na Australijan openu napisala: "Sve su životinje jednake, samo su neke jednakije od drugih".

Đurić kaže da Čitaku očigledno tako smatra jer je "Novak Srbin iz Zvečana koji slučajno misli drugačije od gospođe Čitaku".

- Ovo je, kako navodi Đurić, tipičan dehumanizirajući govor Vljore Čitaku, za koju su Srbi beli šetači ili životinje, ali nikada ljudi dostojni ljudskih prava, što svakodnevno pokazuju prištinske vlasti. Sramotno - napisao je Đurić.

On je pozvao Vljoru Čitaku da odgleda Đokovićeve mečeve.

- Gledajte "životinju" - koja je po svemu "jednaka" sa vama - i uživajte dok svira svoju simfoniju - naveo je ambasador.

Naglasio je i da možemo da ostavimo na stranu sitne komentare mržnje jer je on lično jako ponosan na "našu ljupku sunarodnicu Dua Lipu, iako ona možda drugačije razmišlja o političkim pitanjima".

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:06

Novak vredno trenira u Marbelji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track