MINISTARKA NE PRIZNAJE ODGOVORNOST: Mihajlović udarila na Grčića i Đukanovića: Šta sam zgrešila da se ovakvi lepe za mene?!
Foto: Beta Zoran Petrović

krivicu prebacuje na druge

MINISTARKA NE PRIZNAJE ODGOVORNOST: Mihajlović udarila na Grčića i Đukanovića: Šta sam zgrešila da se ovakvi lepe za mene?!

Politika -

Ministarka energetike i rudarstva Zorana Mihajlović, koju su mnogi pozvali da podnese ostavku zbog čestih havarija u TENT, ne prestaje da se sa celom situacijom sprda na društvenim mrežama.

Umesto da rešava probleme u svom sektoru nakon niza incidenata, ministarka se sada ostrvila na sve druge.

- Đuka, Mića...Mora da sam negde debelo zgrešila kad se samo ovakvi likovi lepe za mene - napisala je ona na svom Instagram nalogu uz fotografije Milorada Grčića, dojučerašnjeg vršioca dužnosti direktora EPS, kao i narodnog poslanika SNS Vladimira Đukanovića, koji ju je ranije pozvao da da ostavku.

Zorana Mihajlović
foto: Printskrin/Instagram/zorana_dpm

No, Mihajlović očito ni u čemu ne vidi svoju grešku, već odgovornost prebacuje isključivo na sve oko sebe, iako je većina, poput Grčića, na nižoj hijerarhijskoj lestvici od nje.

Podsetimo, za samo mesec dana zabeležene su tri havarije u energetskom sistemu. Poslednji put pre tri dana, kada je izbio požar na površinskom kopu „Tamnava - Zapadno polje“. Tom prilikom se zapalio jedan od odlagača, a procenjuje se da je šteta ogromna - izgubljena je mašina koja je svojevremeno plaćena 18 miliona evra.

Zorana Mihajlović
foto: Printskrin/Instagram/zorana_dpm

Prethodno je i u noći između 11. i 12. decembra 2021. došlo do havarije u TENT, zbog čega je bez elektrosnabdevanja ostalo više od 136.000 ljudi, a preko 2.200 trafostanica prestalo je sa radom nakon što je ispalo šest od osam blokova TENT. Dalje, desetak dana kasnije ponovo je u TENT došlo do problema, kada je izbio požar. Zbog toga su privremeno van pogona bila dva bloka.

Zbog svega, brojni stručnjaci su zatražili da ministarka Mihajlović podnese ostavku, a sve su jače sumnje i da su kvarovi u energetskom sistemu posledica sabotaže, odnosno da sve ovo nije slučajno.

Kurir.rs/ Foto/Source:Beta Zoran Petrović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja