PRVA POSETA BRITANSKOG SPECIJALNOG IZASLANIKA SRBIJI: U Beograd stiže Stjuart Pič, planiran susret s Vučićem i patrijarhom SPC
Foto: EPA

važan gost

PRVA POSETA BRITANSKOG SPECIJALNOG IZASLANIKA SRBIJI: U Beograd stiže Stjuart Pič, planiran susret s Vučićem i patrijarhom SPC

Politika -

Ser Stjuart Pič, specijalni izaslanik britanskog premijera za Zapadni Balkan, doputovaće iduće sedmice u prvu zvaničnu posetu Srbiji, saopštili su iz britanske ambasade u Beogradu.

Predviđeno je da se tokom ove posete sastane sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim visokim državnim zvaničnicima.

Stjuart Pič
foto: EPA

- U cilju sveobuhvatnijeg razumevanja regionalnih odnosa i unutrašnje društvene dinamike, gost iz Londona će razgovarati i sa predstavnicima organizacija civilnog društva, medija, opozicionih političkih stranaka - navode u saopštenju.

U programu ser Stjuartove posete se nalazi i susret sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim gospodinom Porfirijem.

Ser Stjuart Pič, podsetimo, imenovan je na mesto prvog specijalnog izaslanika britanskog premijera za Zapadni Balkan u decembru 2021. godine.

Stjuart Pič
foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

- Njegovo imenovanje je jasan znak kontinuirane britanske posvećenosti jačanju odnosa sa zemljama Zapadnog Balkana, njihovoj bezbednosti i ekonomskom napretku - navode iz Ambasade.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track