02:19

Marko Kešelj na listi SNS za parlamentarne izbore! Otkrio zašto je ušao u politiku

objasnio

MARKO KEŠELJ NA LISTI SNS ZA POSLANIKA! Bivši košarkaš otkrio zašto je ušao u politiku: VELIKA MI JE ČAST!

Politika -

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke biće nosilac liste "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" za parlamentarne izbore koji će biti održani 3. aprila, jednoglasno je juče odlučeno na sednici Predsedništva i Glavnog odbora stranke.

Prva na listi biće doktorka Danica Grujičić, a pored nje će se u prvih petnaest naći još mnoge poznate ličnosti koje su među najuspešnijim u oblastima kojima se bave.

Marko Kešelj
foto: Kurir televiyija

Među poznatim imenima tu je i Marko Kešelj, srpski košarkaš.

- Velika mi je čast da se moje ime nađe na ovoj listi, uz sva imena koja su tu, istaknute umetnike, priznate naučnike, borca sa Košara i da prezentujem Srpsku naprednu stranku na izborima koji slede - rekao je Marko Kešelj, bivši košarkaš.

Marko Kešelj
foto: Kurir televiyija

Marko Kešelj je istakao i to da sportisti znaju da prepoznaju rezultate i rad, te da je zato i izabrao Srpsku naprednu stranku.

- Sportisti prepoznaju rezultate i rad. Sve ovo što je Aleksandar Vučić ua ovih deset godina uradio za Srbiju. To je nešto što podržavamo - rekao je Kešelj.

Kešelj ističe i da mu se posedno dopao način na koji se SNS odnosi prema Srbima u regionu i dijaspori.

- Nacionalna politika i to što zastupa Aleksandar Vučić to je nešto što je mene privuklo. Ta sabornost i briga o Srbima u regionu i dijaspori - dodao je Kešelj.

Podsetimo, Kešelj je osvajač brojnih trofeja u mlađim kategorijama reprezentacije Srbije. U kolekciji ima zlato sa juniorskom reprezentacijom na Svetskom prvenstvu u Novom Sadu 2007, zlato sa reprezentacijom do 20 godina sa Evropskog prvenstva u Rigi 2008, i zlatnu medalju sa Univerzijade u Beogradu 2009. godine.

U seoniorskom dresu Srbije se istakao na Svetskom prvenstvu u Turskoj 2010. godine, kada je šutirao trojke sjajnih 60 odsto (21 od 35), i bio drugi trojkaš šampionata. Tada je bio treći strelac nacionalnog tima sa 100 postignutih poena, samo tri manje od vodećeg Nenada Krstića. Srbija je tada zauzela četvrto mesto. Kešelj je pružio dobre partije i na Evropskom šampionatu u Litvaniji 2011. godine, kada je Srbija zauzela sedmo mesto.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:13

Izjava Ane Brnabić posle sednice predsedništva GO SNS u Kombank dvoranI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track