MINISTAR VULIN SA BUDUĆIM POLICAJCIMA: Koliko verujete u Srbiju, toliko će Srbija verovati u vas!
Foto: MUP Srbije

sremska kamenica

MINISTAR VULIN SA BUDUĆIM POLICAJCIMA: Koliko verujete u Srbiju, toliko će Srbija verovati u vas!

Društvo -

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas polaznicima Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici da treba da budu spremni da stanu ispred najgorih kako bi im najbolji bili zahvalni i kako bi Srbija na najbolje ličila.

Aleksandar Vulin, Sremska Kamenica
foto: MUP Srbije

„Država Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem veruje u vas, pazi vas i gleda da vam ništa ne zafali, da vas čuvamo, da vas negujemo, branimo da biste vi jednoga dana Srbiju čuvali, negovali i branili. Koliko vi u Srbiju budete verovali toliko će i ona jednoga dana verovati u vas“, rekao je ministar Vulin, koji je sa predsednikom Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine Igorom Mirovićem i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, obišao polaznike 30, 31. i 32. klase.

Ministar je polaznicima rekao da uče od boljih od sebe, da bi jednog dana drugi od njih učili i ukazao im da se obučavaju da se suprotstave zlu i najgorima, kako bi ono dobro i najbolje u našem društvu bilo sigurno i bezbedno.

1 / 6 Foto: MUP Srbije

Polaznicima je rekao da se pripremaju da budu policajci, saobraćajni policajci, pripadnici granične policije, da budu policajci u zajednici i da kada obuku završe za njih neće biti nemogućeg zadatka, radnog vremena ili razloga da kažu neću ili ne mogu.

„Ko to ne razume, ko to ne može, neka sada skine uniformu da ga se uniforma ne bi odrekla kada među policajce dođe. Oni koji veruju u Srbiju znaju da reči neću i ne mogu u njihovom rečniku ne postoje. Ko se zlu ne bude mogao suprotstaviti neka uniformu skine sada, da ga se uniforma ne bi jednoga dana odricala“, poručio je ministar Vulin.

Predsednik pokrajinske Vlade Mirović čestitao je polaznicima na tome što su izabrali častan i odgovoran poziv policajca i što će kroz školovanje sticati osnovna znanja neophodna da bi poziv obavljali časno, zakonito, profesionalno i dostojanstveno.

Aleksandar Vulin, Sremska Kamenica
foto: MUP Srbije

„Država Srbija, svi njeni organi, pokrajinska vlada čine sve da pomognu, unaprede i u svim segmentima urede oblast u kojoj ćete vi imati veliku ulogu i zato je vaše školovanje veoma značajno, jer ćete znanjem, marljivošću i trudom uspeti da se probijete u hijerarhiji Ministarstva i zauzmete odgovorna mesta“, rekao je Mirović.

Dodao je da država preduzima sve mere u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i drugim bezbednosnim izazovima sa kojima se suočavamo, jer, kako je rekao, živimo u nemirnim vremenima, u kojima treba konstantno nadograđivati bezbednosni sistem kako bi Srbija ostala mirna i stabilna.

Aleksandar Vulin, Sremska Kamenica
foto: MUP Srbije

Gradonačelnik Vučević u ime Novog Sada poželeo je polaznicima uspešnu obuku, tokom koje će naučiti sve veštine i sposobnosti kako bi sutra bili u službi države i građana, brinuli o njihovoj bezbednosti i sigurnosti.

Aleksandar Vulin, Sremska Kamenica
foto: MUP Srbije

„Nadam se da ćemo zajedno sa vašim porodicama proslaviti, siguran sam uspešan završetak vaše obuke“, rekao je Vučević i polaznicima poručio da čuvaju Srbiju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track