ŠUTANOVCA RAZBESNELE IZJAVE PONOŠA: Imaš li srama da kažeš da su ga skrivali oni koji su ga hapsili?
Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić, Profimedia

žestoko

ŠUTANOVCA RAZBESNELE IZJAVE PONOŠA: Imaš li srama da kažeš da su ga skrivali oni koji su ga hapsili?

Politika -

Zdravko Ponoš, predsednički kandidat Ujedinjene Srbije, propisno je razbesneo opoziciono orijentisane birače zbog hvalospeva o osuđenom generalu Ratku Mladiću.

Bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac bio je posebno ljut na Ponoša zbog pokušaja da opere odgovornost svojih sadašnjih političkih saboraca, poput Vladete Jankovića, koji je u vreme hapšenja Mladića branio boje Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunice.

Naime, Ponoš je sinoć u "Utisku nedelje" izneo čitav traktat o izuzetnim vojnim sposobnostima bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske tokom rata, pa na kraju rekao i da su Mladića uhapsili isti oni koji su ga skrivali.

- "Oni koji su ga skrivali, oni su ga jurili da bi ga na kraju uhvatili u nekoj letnjoj kuhinji". Da li ima malo srama!? - razignirano je upitao Šutanovac dok je trajala emisija.

Dragan Šutanovac
foto: Printscreen

Šutanovac je podsetio da Ponoševa tvrdnja nema nikakvo utemeljenje u činjenicama i okolnostima u kojima je upravo saradnja s Hagom bila i ostala ogroman kamen spoticanja između DS i DSS.

- Ko ga je predao, ko ga je skrivao, o čemu pišeš? Skrivali njega i dr Dabića ovi od Vladete Jankovića, a ne oni koji su ga priveli - reagovao je Šutanovac na one koji su zaboravili kako je turbulentno bilo u godinama koje su usledile posle rušenja Slobodana Miloševića 5. oktobra 2000. godine.

Dragan Šutanovac
foto: Printscreen

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track