02:24

Vuk Drašković otkrio zbog čega Medlin Olbrajt mrzi Srbe i zašto joj je poljubio ruku

crveni karton

MADLEN MI JE PRIZNALA ZAŠTO JE OGORČENA NA SRBE! Drašković o ljubljenju ruke Olbrajtovoj pred kamerama DELIM NJENO MIŠLJENJE

Politika -

Predsednik Srpskog pokreta obnove i nekadašnji šef diplomatije Vuk Drašković otkrio da mu je nekadašnja američka državna sekretarka Madlen Olbrajt tokom jednog razgovora priznala zašto je ogorčena Srbe.

Drašković se u emisji "Crveni karton" na Kurir televiziji osvrnuo i na činjenicu da je Olbrajtovoj pred kamerama poljubio ruku iako je samo nekoliko godina ranije direktno uticala na NATO bombardovanje naše zemlje.

- Mene neće devet Dunava i devet Sava u današnjoj Srbiji, koja je potpuno zatrovana neistinama koje je prihvatila kao istine, da opere zbog toga što sam a nekom susretu u Briselu poljubio ruku Madlin Olbrajt, koja je tada bila državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država - rekao je Vuk Drašković u emisiji "Crveni karton" voditelju Svetislavu Basari.

Vuk Drašković
foto: Nemanja Nikolić

Drašković smatra da javnost u Srbiji zapravo ne zna da Olbrajtova "ne mrzi Srbe" i tvrdi da mu je je svojevremeno jedna od najmoćnijih svetskih političarki priznala da je svu ljubav prema Srbima "zamenila u ogorčenost" koju je gajila prema Slobodanu Miloševiću.

1 / 9 Foto: Nemanja Nikolić

- Poljubio sam ruku "zločincu" i "srbomrscu", a Srbija ne zna. Srbija ne zna da je ta Madlen Olbrajt odrastala u Beogradu i da je njen otac bio srbofil. Bio je ambasador Čehoslovačke i govorio da je "da nisam Čeh, ja bih bio Srbin" i da obožava Srbe. Meni je Madlen Olbrajt u Vašingtonu rekla da toliko voli Srbe da je svu svoju ljubav prema Srbima pretočila u ogorčenost, čak i u mržnju, zbog Slobodana Miloševića koji je najveća sramota srpskog naroda - otkrio je Vuk Drašković.

Vuk Drašković
foto: Nemanja Nikolić

Lider SPO je dodao da on misli slično što i Olbrajtova.

- I ja smatram da je Slobodan Milošević najveća sramota srpskog naroda. Njena odbojnost prema Slobodanu Miloševiću je odbojnost prema srpskom narodu - rekao je Drašković u "Crvenom kartonu".

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:01

VUK DRAŠKOVIĆ O TITU: On je obnovio Jugoslaviju, a stvorio ju je Kralj Aleksandar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track