VESIĆ ZA KURIR O RUSKO-UKRAJINSKOM SUKOBU: Imamo dobre odnose sa obe države DVE STVARI DOKAZUJU DA JE BEOGRAD POTPUNO BEZBEDAN
Foto: Shutterstock, Kurir televizija

država obezbedila sigurnost

VESIĆ ZA KURIR O RUSKO-UKRAJINSKOM SUKOBU: Imamo dobre odnose sa obe države DVE STVARI DOKAZUJU DA JE BEOGRAD POTPUNO BEZBEDAN

Politika -

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić naglasio je da srpska prestonica ima bratske odnose i dobru saradnju i sa ukrajinskim i sa ruskim gradovima.

Vesić se osvrnuo na invaziju Rusije na Ukrajinu i moguće posladice po Srbiju, a naglasio je i da je država obezbedila mir i sigurnost i da postoje dovoljne zalihe energenata.

Beograd i Kijev su inače odavno potpisali Protokol o saradnji, Beograd je pobratim sa Sankt Peterburgom od prošle godine, a tokom 2017. godine je potpisan dokument o međunarodnoj saradnji sa Moskvom.

- Mi kao Beograd imamo pobratimske odnose sa gradovima u Rusiji i Ukrajini. Naša obaveza je da sarađujemo sa drugim gradovima koji žele da sarađuju sa nama. Tako upoznajemo jedni druge, razmenjujemo kulturna i druga iskustva i to je dobro za sve. Za nas je važno da smo mi kao država obezbedili mir i stabilnost u našoj zemlji. Imamo dovoljno energenata - rekao je Goran Vesić u jutarnjem programu Kurir televizije.

Goran Vesić
foto: Kurir Televizija

Vesić se osvrnuo i na krizu prouzrokovanu kovidom-19.

- Kad je bio virus kovid-19 mi smo prvi obezbedili medicinsku opremu, respiratore, sećate se da smo pozajmljivali respiratore mnogim zemljama Evropske unije, koje su čak molile da ćutimo o tome, jer su u njihovim zemljama skupa zdravstvena osiguranja, a nemaju dovoljno respiratora. Obezbedili smo i vakcine i prvi posle Kine počeli da gradimo kovid bolnice - rekao je zamenik gradonačelnika.

Goran Vesić
foto: Kurir Televizija

Komentarišući konflikt Rusije i Ukrajine, Vesić je naglasio da je izvesno da donosi velike promene i u svetu sporta, a danas u podne je veoma bitna odluka - da li će Beograd biti domaćin F4 Evrolige.

- Mislim da imam informaciju, ali ne bih da kažem - rekao je Vesić.

Beograd će inače biti domaćin Svetskog atletskog dvoranskog prvenstva u Areni. Beograd će ugostiti najbolje svetske atletičare.

- Sve ovo je dokaz da je Beograd jedna od retkih prestonica u Evropi gde se svi osećaju sigurno i zadovoljnim - rekao je Vesić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:29

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, danas je prisustvovao otvaranju spomenika Petru Nikolajevicu Moleru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja