RADULOVIĆ UPOZORAVA NA BORBE OKO UKRAJINSKIH NUKLEARKI: Valjda imaju dovoljno pameti da ne dođe do katastrofe SADA JE SVE MOGUĆE
Foto: Shutterstock, Kurir TV

ukrajinska kriza

RADULOVIĆ UPOZORAVA NA BORBE OKO UKRAJINSKIH NUKLEARKI: Valjda imaju dovoljno pameti da ne dođe do katastrofe SADA JE SVE MOGUĆE

Politika -

Trenutni sukobi Rusije i Ukrajine koji se vode u Zaparožju, gde se nalazi najveće nuklearno postrojenje u Evropi, mogu dovesti do ogromne katastrofe od koje se svet dugo neće oporaviti, navode stručnjaci.

Luka Kastratović, general-major u penziji i predsednik Izvršnog odbora Kluba generala i admirala Srbije, naveo je da Rusija ne upotrebljava sve svoje vojne potencijale baš iz razloga da ne bi došlo do velikih žrtava.

- Ovde je činjenica da Rusija nije upotrebila sve svoje potencijale da ne bi došlo do velikih žrtava. Sklopili su sporazum i dogovorili se da se pripreme konvoji, međutim, pitanje je koliko će to ko da garantuje, posebno dok je tu legija stranaca i bataljoni nacistički, jer njih ne interesuje ko će da pogine. Oni upravo koncentrišu svoje snage tamo gde su civili kako bi prikazali kako Rusi ubijaju civile - rekao je Kastratović u jutarnjem programu Kurir televizije.

Luka Kastratović
foto: Kurir Televizija

Vlada Radulović, vojno-politički komentator, nada se da će obe zaraćene strane voditi računa oko sukoba kod Zaporožja jer rizikovanje takve katastrofe nikome neće doneti dobro.

Vlade Radulović
foto: Kurir Televizija

- Nadam se da će i jedni i drugi voditi računa šta rade. Ovo sa Černobiljom je prošlo dobro. Černobilj je sad pod kontrolom ruskih snaga, a šta će biti sa Zaparožjem? Borbe se još vode. Mislim da dovoljno imaju pameti. Niko neće rizikovati da do takve katastrofe dođe jer i sama po sebi ova invazija je jedna neverovatna katastrofa. Prema tome, nadam se da će voditi računa, jer bilo šta da se desi ne odgovara ni jednoj, a ni drugoj strani. Mada, rat je rat, a kad je rat sve je moguće - rekao je Radulović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

09:14

Odalović otkrio kako će Rusija reagovati na glasanje Srbije u UN NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track