01:05

PREDSEDNIK VUČIĆ: Odbijanje Prištine da se održe izbori pitanje bezbednosti Srba

počeo u podne u palati srbija

ZAVRŠEN SAVET ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Predsednik posle sednice razgovarao s kosmetskim Srbima (FOTO)

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić predsedavao je danas sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost koja je počela u 12 časova u Palati Srbija a posle koje je usledio sastanak sa kosmetskim Srbima.

1 / 11 Foto: Ana Paunković

Na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, najavljeno je, trebalo je da budu donete teške, sudbonosne i dalekosežne odluke vezane za Kosovo i Metohiju, odnos Srbije i Crne Gore, kao i u vezi sa krizom izazvanom ratom u Ukrajini.

Sastanak predsednika Srbije sa Srbima sa KiM

Sednici Saveta su prisustvovali premijerka Ana Brnabić, predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, ministri odbrane i policije Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin, direktor BIA Bratislav Gašić, predstavnici bezbednosnog sektora, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno je rekao da će Priština i Podgorica zbog ograničavanja i zabrane građanima da glasaju na predsedničkim i parlamentarnim izborima u Srbiji 3. aprila od Beograda dobiti odgovor sa "dalekosežnim posledicama".

Savet za nacionalnu bezbednost, kolekcija, Aleksandar Vučić
foto: Ana Paunković

Podsetimo, razgovaraće se o najvažnijim aktuelnim temama - odbijanju Aljbina Kurtija da se izbori održe na Kosovu i Metohiji, pretnji sankcijama Srbiji, odnosu prema NIS-u i nabavci nafte za srpsko tržište. Analiziraće se sva dešavanja, posebno imajući u vidu krizu sa snabdevanjem osnovnim životnim namirnicama u Evropi. Državni vrh danas donosi važne i dalekosežne odluke za Kosovo i Metohiju i celu Srbiju.

Savet za nacionalnu bezbednost
foto: Ana Paunković

- Očekuje se donošenje dalekosežnih, veoma važnih odluka po pitanju Kosova i Metohije, ali i cele Srbije - otkrio je izvor iz vrha vlasti.

Savet za nacionalnu bezbednost
foto: Ana Paunković

- Razgovaraće se od odbijanja Aljbina Kurtija da se izbori održe na Kosovu i Metohiji, preko pretnji sankcijama Srbiji i odnosa prema NIS-u i nabavci nafte za srpsko tržište do analize svih dešavanja, a posebno imajući u vidu krizu sa snabdevanjem osnovnim životnim namirnicama u Evropi - naveo je juče izvor Blica.

Savet za nacionalnu bezbednost
foto: Ana Paunković

Trenutno se nalazimo u veoma složenom trenutku kad je reč o geopolitičkoj situaciji koja ima uticaj na čitav region, a samim tim i na Srbiju.

Savet za nacionalnu bezbednost
foto: Ana Paunković

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track