NEDŽAT LEPO OBJASNIO ZAŠTO SU ALBANCI OSTALI BEZ POSLANIKA U SKUPŠTINI SRBIJE Narod više nije ovca, zbog ovog su ih birači kaznili
Foto: Youtube Printscreen

Albanci iz Preševa, Bujanovca i Medveđe ISPOD CRTE

NEDŽAT LEPO OBJASNIO ZAŠTO SU ALBANCI OSTALI BEZ POSLANIKA U SKUPŠTINI SRBIJE Narod više nije ovca, zbog ovog su ih birači kaznili

Politika -

U prošlom sazivu imali su tri poslanika a sad nijednog

BEOGRAD - Albanci sa juga Srbije u novom sazivu Skupštine Srbije neće imati nijednog poslanika, pokazuju izborni rezultati Republičke izborne komisije (RIK).

U prošlom sazivu skupštine imali su tri poslanika, prenela je Regionalna informativna agencija JUGpress.

Vlasnik TV Spektri iz Bujanovca Nedžat Behljulji rekao je da “Albanci s juga Srbije nisu glasali za svoje liste za parlamentarne izbore iz dva razloga”, i podsetio da su na izborima nastupali sa dve odvojene liste.

Nedžat Behljulji
foto: Youtube Printscreen

"Iako su znali da će teško proći cenzus zbog podele glasova, albanskim političarima je bio važniji redosled na listi za poslanike nego interes građana, i upravo zbog toga su ih kaznili birači”, rekao je Behljulji za JUGpress.

On je kazao da je drugi razlog to što su, “upravo oni koji su učestvovali na izborima za poslanike, pozvali su birače da bojkotuju predsedničke izbore da bi, navodno, dokazali da ne priznaju državu Srbiju kao svoju”.

"Ali, Albanci iz Preševa, Bujanovca i Medveđe razumeli su igru i manipulisanje svojih lidera koji su na političkoj sceni u Bujanovcu i Preševu više od dve decenije i ovoga puta ih je na najbolji način obrukao”, rekao je Behljulji.

Urednik portala Folonline na albanskom jeziku iz Bujanovca, Jeton Ismaili je ukazao da je na izborima na tom području izašlo manje od 15 odsto birača s pravom glasa.

Nedžat Behljulji
foto: Youtube Printscreen

“Mala izlaznost albanskih birača na ovim izborima, izašlo je približno 15 odsto od ukupnog broja sa pravom glasa je rezultat prazne retorike koja se odvija u čitave tri decenije na ovim prostorima", rekao je Ismaili.

Prema danas objavljenim podacima RIK-a na osnovu 98,73 odsto obradjenih biračkih mesta, lista "Koalicija Albanaca doline" osvojila je 0,26 odsto i nije prešla cenzus, isto kao i lista "Alternativa za promene - Albanska demokratska alternativa" sa 0,09 odsto. Stranke sa tih lista okupljaju Albance sa područja Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Kurir.rs/Beta/Jugpress

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track