15:34

IZA PRETNJI DIKU MARTIJU KRIJE SE NEŠTO JOŠ MNOGO GORE!

usijanje

IZA PRETNJI DIKU MARTIJU KRIJE SE NEŠTO JOŠ MNOGO GORE! Srbi nemaju ništa protiv tako hrabrog čoveka IGRA SE IGRA SAMO ZBOG OVOGA!

Politika -

General u penziji Luka Kastratović i pukovnik u penziji Veselin Šljivančanin smatraju da se iza optužbi za pretnje Diku Martiju krije prljava igra kojom želi da se nanese ljaga na Srbiju i da se iza svega krije oslobođenje Hašima Tačija

Na meti fabrikovanih afera je i srpska bezbednosna služba.

BIA je reagujući na navodne pretnje smrću nekadašnjem izvestiocu Saveta Evrope Diku Martiju, za koje se tvrdi da dolaze iz srpske službe, saopštila da se ovim nanosi nesaglediva šteta Srbiji i ugledu Agencije. Po oceni bezbednosnih stručnjaka, iza pokušaja da se srpska bezbednosna služba uvuče u kriminalnu aferu stoji jak albanski lobi.

Dik Marti
foto: Beta

Dik Marti je u svom izveštaju 2010. godine osudio zločine OVK nad srpskim civilima i izneo dokaze o trgovini ljudskim organima i svim užasima „žute kuće“.

Ko preti Diku Martiju i zašto se uvoz oružja u Srbiju tumači kao „ugrožavanje krhkog mira“ u regionu? Da li se radi o pritisku na Srbiju? Kome odgovara da se zločini Albanaca anuliraju i da se Srbi i srpske službe predstave kao ubice?

Gosti večerašnjeg „Usijanja“ bili su Luka Kastratović, general u penziji i Veselin Šljivančanin, pukovnik u penziji.

23:32

Šljivančanin i Kastratović o raketnom sistemu FK-3 koji je Srbija nabavila IMAMO PRAVO DA SE BRANIMO

- Suština je u tome da je ovo posledica tužbe advokata Gašija koju je podneo 2021. godine proziv Dika Martija u ime porodice vlasnika Žute kuće, zašto je neovlašćeno ušao u kuću da ispituje. Dik Marti i njegov tekst o Žutoj kući je borba protiv savremenih zločina velikih sila i simbol borbe za istinu. Kao što je poruka Arčibalda Rajsa koji je otkrio zločine protiv Srba u Prvom svetskom ratu, kao što je poruka Galoa 2009. godine za desetu godišnjicu NATO bombardovanja. Dik Marti je simbol otkrivanja zločima. Svi oteti nisu ubijani tek tako, već su nad njima izvedeni određeni ekperimenti i trgovimna organima - Luka Kastratović, general u penziji.

usijanje
foto: Kurir Televizija

Luka Kastratović, general u penziji, ističe da ovim optužbama neko hoće da opet stavi ljagu na Srbe.

- Njemu prete i to je opomena. Ne samo njemu, već svima koji se drznu da istraćuju zločine Amerike i NATO pakta. A posle optužuju Srbe. Dik Marti će ostati veliki u istoriji. Ovo je pritisak da još jednom stave ljagu na Srbe. Prištinski i albanski zvaničnici sve što rade rade po uputstvu Amerike. Ovo je jedan od vidova pritisaka. Na Zapadu ide istina samo koju oni hoeće - Luka Kastratović.

Pukovnik u penziji Veselin Šljivančanin smatra da Srbi nemaju ništa protiv Dika Martija koji je otkrio zločine protiv Srba.

Dik Marti
foto: Kurir televizija

- Zamislite jednu Švajcarsku, neutralnu državu, i ona sad posle toliko vremena podlo i mučki napada srpsku službu bezbednosti. Da li su se oni do sada obratili srpskim službama, a i Srbija i Švajcarska su u Interpolu. Našli su u najgorem vremenu da ovo objave. I Švajcarska pere ljagu sa sebe, jer je počela da radi za interese američke i CIA. Šta bismo mi imali nešto protiv tako hrabrog i dostojanstvenog čoveka kao što je Dik Marti. Tzv. su banda teroristička. Švajcarska treba da se stidi, oni su našoj službi trebali da dojave i da ispitaju, a onda da idu u javnost, a ne sad kada je ova kriza - rekao je pukovnik u penziji Veselin Šljivančanin.

usijanje
foto: Kurir Televizija

General u penziji Luka Kastratović smatra da se iza svega krije oslobođenje Hašima Tačija.

Dik Marti
foto: Kurir televizija

- Verovatno postoji neka igra da se oslobodi Hašim Tači. To je jedna režija koja ima pozadinu da oslobodi Tačija. Ovo je jedna manipulacija za nešto što Hag hoće da presudi - rekao je general u penziji Luka Kastratović.

- Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

13:25

Milovan Drecun otkro da je neko iz Beograda namerno uništavao i krao dokaze protiv Ramuša Haradinaja i terorističke OVK!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track