NEMOJ DA ME OTRUJETE, BOLJE DA NE JEDEM: Lider SPS u svom stilu: Ivica Dačić (SPS) VS Nataša Mihailović Vacić (SDPS) - 1:1!
Foto: Ana Paunković

VASKRŠNJI okršaj

NEMOJ DA ME OTRUJETE, BOLJE DA NE JEDEM: Lider SPS u svom stilu: Ivica Dačić (SPS) VS Nataša Mihailović Vacić (SDPS) - 1:1!

Politika -

Lidera SPS i aktuelnog šefa Skupštine Ivicu Dačića zatekli smo u njegovom kabinetu tokom razgovora s koleginicom iz SDPS, poslanicom Natašom Mihailović Vacić, što je bila i zgodna prilika da koalicioni partneri odmere snage u vaskršnjoj disciplini - tucanju jajima.

Vacićeva se, iako je bilo neplanirano, nije dugo premišljala, već je rado prihvatila izazov i ponudu skupštinskog šefa. Merkali su oboje išarana vaskršnja jaja iz korpice, ali, kao što smo i pretpostavili, izbor nije bio težak - a koju bi drugu boju "levičari" izabrali nego - crvenu!

Uskrs, Tucanje Jajima, Vaskrs, Ivica Dačić, Nataša Mihailović Vacić
foto: Ana Paunković

- Boju nikad ne menjam - dobacio je Dačić kroz osmeh. I koleginica iz poslaničkih klupa izabrala je crveno jaje, što je, uostalom, i zaštitna boja njene partije. Okršaj je mogao da počne!

Dačićevo jaje je u prvoj rundi odolelo, koleginičino je naprslo, ali je u drugoj ona uspela da mu se revanšira. Epilog - nerešeno.

- Pukli i socijalisti i SDPS - našalili su se oboje.

- Može li ovo da se jede - pita nas šef Skupštine, inače poznat kao veliki gurman, ali se ipak predomišlja:

- Ma bolje bi mi bilo da ne rizikujem, da me ne otrujete vi iz Kurira (smeh).

Na kraju okršaja pao je i zagrljaj skupštinskih kolega, uz želju da dobro sarađuju i u novom mandatu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja