17:43

LOBIRANJE Srbija se poziva na principe, a Albanci koriste CRNI NOVAC ZA SVOJE CILJEVE! Stručnjaci otkrili ko ih finansira

lobiranje

Srbija se poziva na principe, a Albanci na silu i PRLJAVI NOVAC! Stručnjaci otkrili kako Priština finansira 100.000$ po lobisti

Politika -

Sastanak Komiteta ministara Saveta Evrope biće održan 20. maja u Torinu, na kojem će se razgovarati o odgovoru na agresiju Rusije u Ukrajini. Iako je zahtevano da se na dnevni red stavi članstvo Kosova u Savetu Evrope, kako je za sada potvrđeno datum o tom pitanju nije određen

Nenad Vuković, predsednik Društva lobista Srbije i Zoran Anđelković, bivši predsednik Izvršnog veća Kosova i Metohije istakli su da Vašington nikada neće odustati od nezavisnosti KiM i da će na sve načine gledati da ih uvedu u institucije. Kako je Kurir pisao, Priština izdvaja 100.000 dolara po lobisti za prijem u članstvo Saveta Evrope.

Prema njihovim rečma, Albancima je to daleko lakše, jer imaju više novca za lobiranje, dok se Srbija uglavnom poziva na Međunarodno pravo i principe kada je lobiranje u pitanju.

- Nije to jednostavno da se izglasa, to je i pitanje presedana, Turska će se pojaviti sa severom Kipra, oni stalno zaboravljaju da svako ima neko svoje Kosovo. Ne mislim da će ići lako, mora uvek da se lobira i sa naše strane. Veliki su u mogućnosti lakše da lobiraju. Kod njih nije pitanje samo para, nego i usluga, a kod nas bi najčešće trebalo bude princip. Mi se uvek oslanjamo na princip i međunarodno pravo, a oni na silu - kaže Anđelković.

Zoran Anđelković, Nenad Vuković
foto: Kurir Televizija

Voditelje Olju Lazarević i Gorana Anđelkovića najviše je zanimalo iz kog budžeta se finansira albanski lobi.

- Ogromna finansijska moć nekih privrednika, ali i kriminalnih krugova na Kosovu i Metohiji, a ono što je zanimljivo, a nije dovoljno primećeno je izjava ministarske spoljnih poslova lažne države (Donika) Gervale, koja se žalila da Srbi ili ne govore istinu da su se desila neka otpriznavanja ili krše Vašingtonski sporazum u smislu da su lobirali i za vreme moratorijuma. Njena izjava se može protumačiti kao da Srbima nije ni dozvoljeno da lobira. Gospodin (Bedžet) Pacoli je i sam izjavio da je uložio silne milione za Kosovo i da ne žali svoje fondove. Mi nikada ne smemo da zaboravimo da je Kosovo jedan od ključnih projekata NATO i EU sa kraja 20. i početka 21. veka. Oni imaju i ta svoja ratna prijateljstva - kaže predsednik Društva lobista Srbije.

Anđelković je istakao da je crnog novca u Prištini oduvek bilo mnogo.

Zoran Anđelković, Nenad Vuković
foto: Kurir Televizija

- Oni su imali izbegličku vladu, tri odsto je svaki izbegli Alabanac morao da izdvaja za lobiranje.Oni mogu da naprave tu mrežu. Kada je (Ramuš) Haradinaj čekajući odluku suda da li će biti izručen na jug Francuske, njihova dijaspora je sakupula desetine miliona evra za njegovu odbranu. Ogroman novac se pojavio za njegovu odbranu. Crnog novca u Prištini je oduvek bilo mnogo - istakao je Anđelković.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

03:53

DRITAN ŠALJE MILA U POLITIČKU PENZIJU? Pavićević: Abazović pokušava da pomiri Crnu Goru NEMA VIŠE GLASOVA ZA ĐUKANOVIĆA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track