U ANTISRPSKOM ORKESTRU KURTI MOŽE BITI PRVA VIOLINA, ALI NE I DIRIGENT Karan i Odalović o zahtevu da KFOR postane stalna baza NATO
Foto: Profimedia, Kurir televizija

U ANTISRPSKOM ORKESTRU KURTI MOŽE BITI PRVA VIOLINA, ALI NE I DIRIGENT Karan i Odalović o zahtevu da KFOR postane stalna baza NATO

Politika -

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti zatražio je, tokom boravka u SAD, da Bondstil, vojni kamp američkih pripadnika KFOR-a, postane stalna američka vojna baza na Kosovu, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Aljbin Kurti
foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

Kurti je izjavio da je tokom posete SAD imao više sastanaka sa zvaničnicima prilikom kojih je izražena posvećenost SAD bezbednosti Kosova i Metohije. Iz Brisela ipak stižu malo drugačiji tonovi.

Zvaničnici u institucijama EU i zemlje članice Unije snažno zahtevaju od Prištine da suštinski obnovi Dijalog s Beogradom i stavljaju vrlo jasno do znanja da ne mogu napredovati ka integracijama u EU bez opipljivog napretka ka normalizaciji odnosa u vidu celovitog međunarodno priznatog sporazuma.

kurir tv
foto: Kurir televizija

Potpukovnik KOS-a u penziji Ljuban Karan i predsednik Kosmisije za nestala lica Vlade Srbije Veljko Odalović komentarisali su u Jutarnjem programu Kurir televizije zahtev Kurtija da Kfor postane stalna baza NATO-saveza.

kurir tv
foto: Kurir televizija

Karan ističe da Kurti vodi antisrpsku politiku kao i da se intezivno pravi vojska Kosova kroz naoružavanje.

Pogledajte u videu šta su sve Ljuban Karan i Veljko Odalović rekli na ovu temu:

05:26

U ANTISRPSKOM ORKESTRU KURTI MOŽE BITI PRVA VIOLINA, ALI NE I DIRIGENT Karan i Odalović o zahtevu da Kfor postane stalna baza NATO

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

16:49

VUČIĆ, KURTI I LAJČAK RAZGOVARAJU SA OLAFOM ŠOLCOM! Nestorović: Srbija NEĆE prihvatiti priznanje Kosova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track