NOVA PROVOKACIJA PRIŠTINE: Petković tražio reakciju Kfora
Foto: Printscreen/RTS

SvečljA i Mehaj došli na sever

NOVA PROVOKACIJA PRIŠTINE: Petković tražio reakciju Kfora

Politika -

Predsednik vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je nedopustivo prisustvo "takozvane vojske Кosova" u pratnji ministara na severu Kosova i tražio od Kfora da sankcioniše takve provokacije.

Petković je u saopštenju ocenio današnje pojavljivanje prištinskih ministara Dželjalja Svečlje i Armenda Mehaja na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje kao "nedvosmislenu provokaciju".

"Svečlja, Mehaj i njihova pratnja naoružana dugim cevima nema šta da traži ni na administrativnim prelazima niti na administrativnoj liniji sa centralnom Srbijom, jer Priština se, uz medjunarodne garancije, na tu vrstu uzdržanosti obavezala. Više puta je i NATO jasno rekao da КBS po sporazumu iz 2013. ne može na sever Кosova i Metohije", naveo je Petković.

On je dodao da očekuje reakciju predstavnika međunarodnih bezbednosnih snaga kako bi takve provokacije bile sprečene i obeshrabrene.

"Zahtevamo da Кfor sankcioniše opasne i neodgovorne prištinske provokacije i demonstracije sile, jer upravo ovakvi incidenti u sebi nose zapaljiv potencijal i mogu da izazovu nekontrolisane i nesagledive posledice", navedeno je u saopštenju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track