OBIJENE PRODAVNICE SRBA U VELIKOJ HOČI: Odnesene kase i vrednija roba
Foto: Printskrin / You Tube

kosovo i metohija

OBIJENE PRODAVNICE SRBA U VELIKOJ HOČI: Odnesene kase i vrednija roba

Politika -

Prodavnice čiji su vlasnici Srbi obijene su noćas u Velikoj hoči, opština Orahovac. Slučaj je prijavljen policiji koja je izvršila uviđaj.

U dve prodavnice u Velikoj Hoči vlasnika Miroslava Lukića i Bojana Pavlovića ukradene su kase sa novcem i gotovo sva vrednija roba iz njih. Slučaj je prijavljen policiji koja je izvršila uviđaj.

Kancelarija za KiM ističe u saopštenju da je reč o još jednom ekonomskom udaru na Srbe koji žive u ovoj enklavi u Metohiji i koji se u veoma teškim uslovima trude da prežive, jer su im ove prodavnice bile značajan izvor prihoda.

Dodaje se da im je zbog pljačke ugrožena i egzistencija.

"Ovaj slučaj ne sme ostati samo crtica u izveštaju lokalne policije i Kancelarija za Kosovo i Metohiju insistira da se počinioci ovog nedela kazne i adekvatno sankcionišu, jer samo tako ovakva dela mogu biti sprečena u budućnosti", naglašava se u saopštenju.

Srbi i njihova imovina na KiM učestalo su mete kriminalaca i ekstremista u pokrajini upravo jer ne postoji politička volja u Prištini da se takvom delovanju stane na put, već se naprotiv takve akcije podstiču neodgovornim i zapaljivim izjavama albanskih političara, zaključuje Kancelarija u svom saopštenju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track