04:06

ŠEŠELJ I DOBROSAVLJEVIĆ O SASTAVU NOVE VLADE: Da li je opozicija ispustila svoju šansu da formira vlast?

ŠEŠELJ I DOBROSAVLJEVIĆ O SASTAVU NOVE VLADE: Da li je opozicija ispustila svoju šansu da formira vlast?

Politika -

Zakonski rok za izbor premijera i njegovog kabineta je tri meseca od dana kada je konstituisan parlament, a prvi korak u tom procesu su formalne konsultacije predsednika Srbije s predstavnicima svih poslaničkih grupa. Da se neće čekati toliko, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je prilikom polaganja predsedničke zakletve najavio novu vladu do kraja jula.

Uskoro će biti poznat sastav nove Vlade. Međutim, stručnjaci tvrde da je opozicija propustila svoju šansu da formira vlast i na taj način iskoristi i opravda poverenje građana. Lideri opozicije na sve načine su se trudili da osvoje što veći broj mandata u parlamentu, ali posle saopštenja rezultata,nema programskog jedinstva u njihovim redovima Kako je vladajuća stranka navela, mnogi iz njihovih redova biće zamenjenji jer nisu postigli očekivane rezultate.

kurir tv
foto: Kurir televizija

O tome ko će obezbediti svoje mesto u novoj Vladi i da li je opozicija spremna da sarađuje iako su im interesi različiti pričali su u Jutarnjem programu Kurir televizije zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj i politički analitičar Vladimir Dobrosavljević.

- Ja mislim da je najvažnije pitanje danas jeste pozicija naše zemlje u novim međunarodnim okolnostima. Najvažnija stvar u Srbiji trenutno nije odnos vlasti i opozicije. Volja birača se menja. Ono što je glavna podela je stranke koje bi uvele sankcije Rusiji i one koje ne bi. Smatram da je Srbiji potrebna Vlada koja će da se odupre pritiscima da uvedemo sankcije Rusiji. Ako bi se Srbija pridružila uvođenju sankcija, mi onda gubimo ono što imamo od Ruske federacije a to je zaštita KiM - rekao je Šešelj gostujući u Jutarnjem programu Kurir televizije.

kurir tv
foto: Kurir televizija

Dobrosavljević ističe da nije realno očekivati izbor nove Vlade do kraja leta

- Izbori još uvek nisu završeni. Ne možemo još uvek biti potpuno precizni. Realno posmatrajući stvari, ja mislim da nije realno očekivati izbor nove Vlade do kraja leta - rekao je Dobrosavljević.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

04:55

VLADA DANAS USVAJA NOVU CENU ŠEĆERA! Državni sekretar najavio nove promene na tržištu EVO KOLIKO ĆE SADA BITI KILO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track