SNS: Akcijom Očistimo Srbiju, DS ojadila zemlju

Optužba

SNS: Akcijom Očistimo Srbiju, DS ojadila zemlju

Politika -
SNS insistira da nadležni državni organi sprovedu kompletnu istragu u vezi sa svim aferama o kojima smo slušali prethodnih godina, a najavila je da će se zalagati da se ispita i najmanja malverzacija kojom je budžet Srbije oštećen

BEOGRAD - Srpska napredna stranka otkriva da je Srbija u akciji "Očistimo Srbiju" oštećena za 600.000 evra i da je to samo jedan od slučajeva protivzakonitih radnji za koje su odgovorni funkcioneri Demokratske stranke.

SNS je saopštenjem odgovorila na prethodno saopštenje DS u kome je ta stranka navela da je izjava prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića da je DS "opljačkala i ojadila Srbiju" dokaz "radikalskog karaktera vlasti, čija je osnovna ideja politički revanšizam i kreiranje afera, a ne stvarna borba protiv kriminala i korupcije".

"Istina je da je Vučić, govoreći o štetočinskom odnosu DS prema građanima, upotrebio previše blage i suptilne izraze. Koliko je režim DS ojadio državu pokazuje podatak da su samo u akciji "Očistimo Srbiju", koju je sprovodilo Ministarstvo Olivera Dulića, građani oštećeni za čak 600.000 evra! To je samo vrh ledenog brega lopovluka u koji su direktno upleteni najviši funkcioneri DS", piše u saopštenju naprednjaka.

SNS je dodala da nije iznenađena pokušajem DS da saopštenjima obesmisle navode Vučića o tome "koliko je Srbija pretrpela štete zbog toga što su se pojedinci iz samog vrha DS prema Srbiji ponašali kao da im je nasledstvo od dede, brutalno zanemarujući interese građana Srbije".

SNS insistira da nadležni državni organi sprovedu kompletnu istragu u vezi sa svim aferama o kojima smo slušali prethodnih godina, a najavila je da će se zalagati da se ispita i najmanja malverzacija kojom je budžet Srbije oštećen.

Poruka naprenjaka je i da će radom u Vladi Srbije dati primer, "jednom za svagda, da niko ne sme da se igra sa državom i da apsulutno niko ne sme da svoje lične i uskostranačke interese stavi ispred interesa građana".

"U svim civilizovanim zemljama, kada se dokaže lopovluk, lopovi idu u zatvor. Tako će biti i u Srbiji i nikakva besmislena saopštenja DS neće moći to da promene", piše u saopštenju SNS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track