OVO NAS OD 1. OKTOBRA ČEKA NA PRELAZIMA SA KiM? Oglasio se Kurti nakon skandalozne odluke PRIŠTINA SPREMILA AUSVAJZ ZA SRBE
Foto: EPA Filip Singer

provokacija

OVO NAS OD 1. OKTOBRA ČEKA NA PRELAZIMA SA KiM? Oglasio se Kurti nakon skandalozne odluke PRIŠTINA SPREMILA AUSVAJZ ZA SRBE

Politika -

Premijer lažne države Kosova Aljbin Kurti izjavio je da je vlada u Prištini današnjom odlukom uredila ulazak na KiM za građane koji imaju lična dokumenta koja je izdala vlast u Srbiji i automobile srpskih registarskih oznaka.

- Uredili smo prelaz za građane sa ličnim dokumentima koje su izdale vlasti Srbije i automobile srpskih registarskih oznaka. Svakoj osobi koja se pojavi za prelazak državne granice sa ličnim identifikacionim dokumentom koji izdaju vlasti Srbije na graničnim prelazima biće obezbeđen deklaracioni list koji privremeno zamenjuje korišćenje tog dokumenta - naveo je Kurti na Fejsbuku.

Kurti je rekao i da vozila sa srpskim registarskim tablicama koja bi da uđu na Kosovo i kreću se po Kosovu moraju i dalje da imaju nalepnicu stavljenu preko dela sa državnim simbolom Srbije.

Navoeo je i da je drugom odlukom vlada u Prištini omogućila registraciju vozila RKS tablica za sva vozila sa oznakama "PR", "KM", "PZ", "GL", "UR", "PE" i "DA" registrovana od 10. juna 1999. do 21. aprila 2022. godine i da će prijave početi 1. avgusta i trajati do kraja septembra 2022.

- Ova odluka ima jedinstven karakter po isteku roka važenja - naveo je Kurti koji je na Fejsbuku objavio i te odluke vlade lažne države.

(Kurir.rs/Kosovo online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track