DOBRO JE DA JE POSTIGNUT DOGOVOR OKO TEMLEJNOG UGOVORA Medojević o poseti Abazovića Srbiji
Foto: Kurir Televizija

odnosi Srbije i crne gore

DOBRO JE DA JE POSTIGNUT DOGOVOR OKO TEMLEJNOG UGOVORA Medojević o poseti Abazovića Srbiji

Politika -

Očigledno postoji dobra volja da SPC i Vlada Crne Gore potpišu Temeljni ugovor, ali ostaje nepoznanica da li će neke unutrašnje političke snage u Crnoj Gori pokušati da pokvare ono što su crnogorski premijer Dritan Abazović i patrijarh SPC Porfirije dogovorili.

Kako je Dritan Abazović naveo, kada sve bude gotovo sporazum će biti potpisan u Crnoj Gori u terminu koji bude dogovoren.

Patrijarh Porfirije, Dritan Abazović
foto: Beta/Rade Koprivica

- Postigli smo dogovor i saglasnost oko Temeljnog ugovora, tekst je usaglašen i sada treba da prođe kroz Sinod SPC i bude potvrđen, nakon čega će biti dogovoren datum potpisivanja", rekao je patrijarh SPC Porfirije posle sastanka sa crnogorskim premijerom Dritanom Abazovićem - ovo je potvrdio i Abazović i objasnio da se rad sada nastavlja i u vladi Crne Gore i u okviru SPC.

Patrijarh srpski Porfirije sastao se sa predsednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazović. Kako je naveo patrijarh posle sastanka, postignuti su dogovori i saglasnost oko Temeljnog ugovora, tekst je usaglašen ali će konačni sud o tome dati Sinod SPC, nakon čega će biti dogovoren datum potpisivanja. Abazović je rekao da su procedure oko usaglašavanja teksta Temeljnog ugovora završene na nivou radnih grupa u Crnoj Gori i da će se one sada nastaviti na vladi i u okviru SPC.

Koliko je potpisivanje Temeljnog ugovora bitno za mir u regionu, i da li će Abazovićeva Vlada uspeti da reši višegodišnje pitanje, pokušao je da odgovori Nebojša Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta Crne Gore.

Nebojša Medojević
foto: Kurir Televizija

- Dobro je da je Temljeni ugovor usaglašen. Postavlja se pitanje? Zašto Dritan Abazović nije poštovao izbornu volju građana i pravio vladu sa Demokratskim frontom i Demokratskom Crnom Gorom. Postojala bi jasna većina i stvari bi bile jasne - rekao je Medojević.

Nebojša Medojević
foto: Kurir Televizija

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

08:23

ŠOKANTNA IZJAVA VUKADINOVIĆA: Milo se vratio na političku scenu! Vladu Zdravka Krivokapića NIJE SRUŠIO DRITAN, VEĆ AMERIKANCI,

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track