BAČENA BOMBA NA KUĆU JOVANOVIĆA U MOGILI KOD VITINE: Zoran u dvorištu našao eksplozivnu napravu (FOTO)
Foto: Kancelarija za KiM

BAČENA BOMBA NA KUĆU JOVANOVIĆA U MOGILI KOD VITINE: Zoran u dvorištu našao eksplozivnu napravu (FOTO)

Politika -

Na porodičnu kuću Zorana Jovanovića u selu Mogila u opštini Vitina noćas je bačena ručna bomba koja tek pukom srećom nije eksplodirala.

Zoran je noćas oko ponoći čuo udarac o prozor i pomislio da je reč o kamenu. Međutim, jutros je primetio eksplozivnu napravu u dvorištu.

bomba, Vitina, Mogila
foto: Kancelarija za KiM

- Nema summje da je ovaj napad izveden sa ciljem da se Zoran i njegova porodica zaplaše i oteraju sa kućnog praga, a da je bomba eksploditala incident je mogao da ima fatalne posledice. Zoran u ovom etnički mešovitom selu okružen Albancima živi sa suprugom i dvoje dece, a noćašnji događaji uneli su ogroman strah i nemir u porodicu Jovanović - saopštila je Kancelarija za KiM.

bomba, Vitina, Mogila
foto: Kosovo online

Članovi ove porodice su se već nalazili na meti napada, a njihovim rođacima koji žive u istoj ulici paljena je imovina, ispisivane su poruke mržnje. I ovaj slučaj je prijavljen policiji, ali ni prethodni napadi nisu rasvetljeni ni počinioci kažnjeni.

- Jasna je paralela da sa narastajućom antisrpskom retorikom i postupcima Prištine i Aljbina Kurtija, raste i broj entički motivisanih incidenata. Zato je krajnje vreme da predstavnici međunarodne zajednice ovakve incidente koji su mogli biti kobni, shvate kao najozbiljnije pretnje i deluju u skladu sa tim - navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track