VERUOVIĆU JE BOLJE DA ĆUTI! POSAO MU BIO DA PREMIJERU SAČUVA ŽIVOT I NIJE GA DOBRO RADIO Milosavljević bez pardona o ledenom metku
Foto: Nenad Kostić, Kurir/Nataša Milenković, Beta/Milan Obradović, Privatna Arhiva

ekskluzivno za kurir

VERUOVIĆU JE BOLJE DA ĆUTI! POSAO MU BIO DA PREMIJERU SAČUVA ŽIVOT I NIJE GA DOBRO RADIO Milosavljević bez pardona o ledenom metku

Politika -

- To je ona priča o „ledenom“ metku... To po zakonima fizike nije moguće, pa zato i ne zaslužuje nikakav poseban komentar, kaže Milosavljević na tvrdnje Veruovića

BEOGRAD - Veruović nije dobro radio svoj posao. Dakle, imao je posao, to jest imao je obavezu da sačuva život premijeru, to nije učinio, pa je, u najmanju ruku, nepristojno da posle svega iznosi priče i teorije ko je za sve kriv! Posle atentata na premijera Zorana Đinđića držao je nekakve govore, a po prirodi stvari, kao deo obezbeđenja premijera, direktno snosi odgovornost za ono što se desilo - kaže za Kurir Aleksandar Milosavljević, dobro poznato ime u srpskom pravosuđu.

Aleksandar Milosavljević, Advokat, Bivši zamenik specijalnog tužioca za organizovani kriminal
foto: Nenad Kostić

Poslednjih deset godina je advokat, prethodno je radio u tužilaštvu, gde je u jednom periodu bio i zamenik prvog srpskog specijalnog tužioca za organizovani kriminal Jovana Prijića.

Podsetimo, tokom akcije "Sablja", koja je pokrenuta nakon ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića 12. marta 2003. godine, danonoćno je radio na saslušavanju privedenih, a na listi onih koje je ispitivao bio je i Zvezdan Jovanović - čovek koji je pucao u premijera Đinđića.

O tom slučaju, kao i o moći zemunskog klana, koji su vodili Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum, ulozi komandanta Jedinice za specijalne operacije (JSO) Milorada Ulemeka Legije, te propustima u Đinđićevom obezbeđenju i političkoj pozadini ubistva premijera, Milosavljević govori u ekskluzivnoj ispovesti za Kurir.

Aleksandar Milosavljević, Advokat, Bivši zamenik specijalnog tužioca za organizovani kriminal
foto: Nenad Kostić

U razgovoru za naš list Milosavljević je potvrdio i da je nekadašnji telohranitelj tj. deo prvog prstena obezbeđenja pokojnog Đinđića - Milan Veruović bio jedan od tih koji su imali izveštaj iz kaznene evidencije.

Na podsećanje da je Veruović zastupao i suludu teoriju o trećem metku tokom atentata na premijera...

Zoran Đinđić, Zvezdan Jovanović, Aleksandar Milosavljević
foto: Profimedia, Nenad Kostić, Kurir/Nataša Milenković, Beta/Milan Obradović

- To je ona priča o „ledenom“ metku... To po zakonima fizike nije moguće, pa zato i ne zaslužuje nikakav poseban komentar.

A na pitanje da su u javnosti proturane i teorije da nije pucano iz objekta u Aberdarevoj ulici, nego iz zgrade u Birčaninovoj, Milosavljević jasno kaže:

- Evo, Sretko Kalinić (član zemunskog klana, prim. nov.) sada je objavio knjigu u kojoj priča ko je išao u Birčaninovu i kako su odustali od pucanja iz te zgrade.

Kurir.rs/B.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja