NOVA PROVOKACIJA NA KiM! Usred srpskog sela kod Gračanice postavljena tabla sa imenom ZLOGLASNOG TERORISTE sa Košara (FOTO)
Foto: Pritnscreen/Facebook/Kancelarija za KiM

kim

NOVA PROVOKACIJA NA KiM! Usred srpskog sela kod Gračanice postavljena tabla sa imenom ZLOGLASNOG TERORISTE sa Košara (FOTO)

Politika -

U naselju Kišnica nadomak Gračanice, gde je postavljena dvojezična tabla sa nazivom ovog etnički mešovitog mesta, crnom bojom je precrtan naziv na srpskom jeziku, saopštila je Kancelarija za KiM.

Iz Kancelarije ističu da je istovremeno danas postavljena i tabla sa oznakom terorističke OVK na putu od srpskog dela Kišnice ka delu naseljenom Albancima i to u neposrednoj blizini dečjeg igrališta.

- Na ovu tablu direktno gledaju Srbi iz srpskog dela Kišnice što predstavlja očiglednu pretnju usmerenu prema srpskom narodu koji je strašno postradao od strane ove zločinačke i terorističke organizacije - poručuje Kancelarija za KiM.

Kišnica, UČK, Gračanica, KiM
foto: Pritnscreen/Facebook/Kancelarija za KiM

Na tabli ispod amblema OVK stoji potpis "Brigada 138. Agim Ramadani" koja nosi ime po jednom od vođa albanskih terorista.

Ramadani je bio oficir Jugoslovenske narodne armije, a potom jedan od zapovednika terorističke Oslobodilačke vojske Kosova koji je likvidiran u bici na Košarama.

Kancelarija za KiM ocenjuje da "nema sumnje" da je reč o još jednoj provokaciji u režiji Albanaca "osokoljenih antisrpskom politikom" Prištine i Aljbina Kurtija kojima je glavni cilj da se sve srpsko protera sa Kosova i Metohije:

- Iako Prištini i Kurtiju očigledno smetaju srpska imena i srpski jezik, ali koliko god se trudili neće moći ni da izbrišu srpsko postojanje na KiM, niti da proteraju Srbe sa svojih vekovnih ognjišta.

Kancelarija za KiM navodi da slučaj otvara očigledno pitanje na koje odgovor mora da da međunarodna zajednica - kako je to dozvoljeno da se znakovi UČK postavljaju širom KiM, ali se Srbi progone zbog zalaganja za Zajednicu srpskih opština?

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track