06:25

OVO JE KRAJ POČETKA! Stručnjaci o razgovoru u Briselu: Kurti ne poštuje svoje štićenike, EVO KAKAV ĆE BITI ISHOD

kurir televizija

OVO JE KRAJ POČETKA! Stručnjaci: Aljbin Kurti ne poštuje svoje mentore IZJAVA AMERIČKOG AMBASADORA HILA SVE MENJA

Politika -

Vladimir Dobrosavljević, politički analitičar, Nenad Vuković, predsednik lobista Srbije i pukovnik u penziji Tomo Đurin, istakli su u jutarnjem programu Kurir televizije da od današnjeg sastanka u Briselu nemaju velika očekivanja.

- Popuno je jasna tenzija između Beograda i Prištine. Situacija na istoku se koristi da se diskredituje Srbija i da se postavi kao vrsta predstraže u ovom delu Evrope. Činjenica je da rejting Aljbina Kurtija nije onakav kakav je bio, i ovo je pokušaj da homogenizuje svoje telo. Ni posrednici nisu mnogo pomogli sređivanju ovih odnosa. U ovom trenutku očekujem smirivanje retorike - kaže politički analitičar Vladimir Dobrosavljević.

Nenad Vuković, predsednik lobista Srbije naveo je da Amerikanci obuzdavaju Aljbina Kurtija.

jutarnji
foto: Kurir televizija

- Amerika će insistirati na traženju rešenje. Potrebno je nešto više od birokratskog insistiranja da se reši situacija na KiM. Mi smo imali ofanzivu Kurtija, koji je bukvalno dao intervju svim strancima koristeći situaciju da se predstavi kao mali Zelenski - kaže Vuković.

Tomo Đurin naveo je da se ROSU sprema da nasilnim i vojnim putem sprovede svoju zamisao o tablicama.

- Sprovodi se velika vojna vežba u Latinskoj Americi, gde postoji mogućnost da Rusija ostavi svoje oružje tamo. Podmornice čekaju svoj momenat. Naše snage su tek krenule dole. Ovih mesec dana iskoristiće se da se vidi kako će Srbi da reaguju na Kosovu - kaže Đurin.

jutarnji
foto: Kurir televizija

Dobrosavljević ističe da je ključna stvar ovog razogovora pacifikacija, a da će zapadni saveznici iskoristiti svaki mogući momenat za upliv tuđih uticaja u ovaj slučaj.

- Ne zaboravite da Moskva uvek uzima primer Kosova i Metohije kako je ruinirano Međunarodno pravo - kaže Dobrosavljević.

Vuković je istakao da nema velika očekivanja od današnjeg razgovora.

jutarnji
foto: Kurir televizija

- Imate sa jedne strane užasan položaj srpskih žitelja, a sa druge strane imate i položaj da sa NATO i EU niti možete da se posvađate, niti da se mirite. Amerikanci ne mogu da kontrolišu Aljbina Kurtija, koji pravi greške u sistemu - kaže Vuković, koji je zaključio da je izjava ambasadora Hila veoma značajna.

- Ovo je možda kraj početka. Jako je značajna izjava Hila, koja nas vraća na onaj početak i želju da se nađe neko rešenje, koje je trajnije - kaže Vuković.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:48

KVINTA ŽELI DA KURTI PONOVI JEDNOSTRANU ODLUKU O REGISTARSKIM TABLICAMA! Stručnjaci predvideli šta ČEKA SRBIJU 1. SEPTEMBRA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track