KURTI SE OVAKO NA SRPSKOM OBRATIO SRBIMA SA SEVERA! Seo u baštu, snimio video pa poručio: Imate 61 dan da promenite tablice
Foto: Facebook Printscreen

snimak na fejsbuku sa titlom na albanskom

KURTI SE OVAKO NA SRPSKOM OBRATIO SRBIMA SA SEVERA! Seo u baštu, snimio video pa poručio: Imate 61 dan da promenite tablice

Politika -

PRIŠTINA - Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti poručio je danas da je počela zamena registarskih tablica Republike Srbija kosovskim i da će ovaj proces trajati do 31. oktobra, ukupno 61 dan, a biće realizovan u 34 opštinska Centra za registraciju vozila.

Kurti se obratio građanima na Fejsbuku i to na srpskom jeziku i tom prilikom je poručio da na Kosovu ima ukupno 401. 945 automobila čije tablice imaju kosovske registarske oznakama, od kojih su desetine hiljada u vlasništvu manjinskih zajednica.

On je dodao da oni koji treba da se konvertuju čine svega oko dva odsto njih.

"Pozivam građane Republike Kosovo, vlasnike automobila registarskih oznaka 'PR', 'KM', 'PZ', 'GL', 'UR', 'PE', i 'ĐA' da pretvore ih na registarskim tablicama RKS u naredna dva meseca, tokom kojih su oslobođeni poreza i dažbina do 5.000 evra“, naveo je on na Fejsbuku, postavivši video na srpskom.

On je rekao da su ove tablice nasleđe Slobodana Miloševića koje pokušava da "zadrži građane srpske nacionalnosti u prošlosti i izolaciji".

Kurir.rs/Kosovo online/Ekonomia Online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track