SRBI SA SEVERA KIM PRED KAMERAMA, REKLI ŠTA MISLE: Svaka čast premijerki Ani što dolazi da nas vidi, to nam je ohrabrenje (VIDEO)
Foto: Kosovo online printscreen

s nestrpljenjem očekuju sutrašnji dolazak predsednice Vlade Srbije

SRBI SA SEVERA KIM PRED KAMERAMA, REKLI ŠTA MISLE: Svaka čast premijerki Ani što dolazi da nas vidi, to nam je ohrabrenje (VIDEO)

Politika -

BEOGRAD - Srbi u severnim kosovskim opštinama sa nestrpljenjem očekuju sutrašnji dolazak predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, i svi ističu da im njena poseta mnogo znači, pre svega kao poruka da je država punom snagom uz njih.

Velimir Matanović iz Severne Mitrovice kaže da će dolazak premijerke ohrabriti ljude na Kosovu.

"Pre svega očekujemo da će nam preneti poruku našeg predsednika Aleksandra Vučića da nismo sami, da država Srbija misli na nas i da nikakve “oluje” neće biti, i da će se kao i za dokumenta uz veliko zalaganje i diplomatsku umešnost našeg predsednika pronaći rešenje i za tablice. Očekujemo uspešnu posetu koja ohrabruje i koja će značiti da Srbi na severu i južno od Ibra nisu sami i da država Srbija misli na njih“, rekao je Matanović za Kosovo onlajn.

Jedna starija Mitrovčanka odmah se nadovezala rečima podrške za premijerku Anu Brnabić.

"Prepametna je, dobra i poštena i svaka čast što dolazi kod nas da nas vidi. Očekujem poruke ohrabrenja. Vučić je nenadmašan i ja ga poštujem jer mnogo radi, a onaj ko mnogo radi nema vremena loše stvari da radi“, rekla nam je.

Vlasnik jednog od ugostiteljskih objekata u Severnoj Mitrovici istakao je da dolazak predsednice vlade znači podršku Srbima da ostanu i opstanu na Kosovu, a i među onima koje smo zatekli na gradskoj pijaci bila je ista atmosfera.

"Očekujem da nas podrži da ovde na Kosovu i Metohiji ostanemo svoji na svome i da je uz narod sa Kosova“, kazao nam je jedan od prolaznika.

Predsednica Vlade Ana Brnabić posetiće sutra i opštinu Leposavić. Građani najsevernijeg grada na Kosovu i Metohiji kažu da je ova poseta veoma značajna.

“Ona je dobra, jak je političar i mi je ovde podržavamo. Kad se dogovaraju znači biće neko rešenje”, rekao nam je Dušan Arsić.

Srbi na severu daju punu podršku premijerki za njen rad i borbu za prava Srba na Kosovu.

"Mnogo je važno za našu opštinu i za Srbiju, ne samo za opštinu. Njoj treba dati najveću podršku što može da bude, pored predsednika Aleksandra Vučića", poručuje Zdravko Đoković.

Stanovnici Leposavića veruju u bolju budućnost Srba na Kosovu. Dolazak premijerke im dodatno uliva nadu.

"Ona je dobra, radi sve za narod na Kosovu i Metohiji sa predsednikom Vučićem. Ja podržavam Anu Brnabić, jer je iskrena, poštena i što voli svoj narod", rekla nam je Jovanka Vladisavljević.

Kurir.rs/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja