Jorgovanka „smanjuje“ sebi platu na 500.000!
Foto: KURIR

Baš si se pretrgla

Jorgovanka „smanjuje“ sebi platu na 500.000!

Politika -
Kada radite do kasno uveče, nemate gde platu ni da potrošite, požalila se guvernerka NBS, koja je odlučila da svoju zaradu skreše za 25 odsto

BEOGRAD - Sirota mala guvernerka!Jorgovanka Tabaković, guverner Narodne banke Srbije, smanjiće sebi platu za 25 odsto, ali se još ne zna kada. Što znači da će umesto 617.000 Jorgovanka primati „svega“ 463.275 dinara, tj. nešto više od deset prosečnih zarada u Republici Srbiji!Tabakovićeva je najavila da će imati istu platu kao viceguverneri.- Moj zahtev je bio čudan jer sam tražila da se nikome od zaposlenih u NBS ne smanje plate jer rade ozbiljan i odgovoran posao - rekla je ona, ali nije navela kada će to smanjenje stupiti na snagu, dodajući da je potrebno da Skupština usvoji izmene Statuta NBS.Iako je obećala da će joj prva odluka biti smanjenje sopstvene plate, Tabakovićeva će za avgust primiti istu zaradu kao i bivši guverner Dejan Šoškić, oko 617.000 dinara, što je Kurir prvi objavio. Tabakovićeva je to i potvrdila i dodala da će četvrtinu zarade verovatno dati deci s Kosova i Metohije ili Fondu „Milica Rakić“.- Čoveku treba onoliko koliko ima normalnih želja, znači da žene mogu da potroše milijarde. Ali kada ste na poslu od pola devet ujutru do kasno uveče, nemate gde platu ni da potrošite - požalila se ona.Tomislav Papović, predsednik Nacionalne potrošačke organizacije Srbije, pozivao je guvernerku da obezbedi posao građanima Srbije kako bi i oni imali problem da potroše novac.- Stvarno treba da se prestane s vređanjem dostojanstva građana pričom da će plate biti ograničene na 190.000 ili da će plata guvernera umesto 600.000 biti 500.000 dinara. Ljudi u Pirotu u Crnoj Travi žive od 8.000 socijalne pomoći - kaže Papović za Kurir.

Vladimir Spasojević

Ne odustaje od Diane- Ni slučajno neću odustati od predloženih viceguvernera (među kojima je i Diana Dragutinović, bivši ministar finansija u ime DS, prim. aut.) - rekla je Tabakovićeva i istakla da razlog skidanja predloga o viceguvernerima s dnevnog reda Skupštine nije sukob oko predloženih imena i smanjivanja obavezne rezerve za banke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track