01:21

VAŠINGTON VUČE KONCE U KOSOVSKIM PREGOVORIMA Projekat tzv. Kosova je u potpunosti američki: MAKRON I ŠOLC NEMAJU TU ŠTA DA TRAŽE

kurir televizija

BERIŠA ZA KURIR TV: Dok Makron i Šolc igraju svoje igre, VAŠINGTON PREUZIMA PRIMAT U DIJALOGU! Njihova reč jedina donosi pomak

Politika -

Evropska unija je izašla sa zaključkom da nema potpuno kontrolu nad dijalogom između Beograda i Prištine i da ne može ni jednim mehanizmom da utiče na Prištinske odluke, izjavio je Demo Beriša, predsednik matice Albanaca u Srbiji, gost jutarnjeg programa Kurir televizije.

Demo Beriša
foto: Kurir televizija

On je naglasio da je Vašington ključni faktor u odnosima Beograda i Prištine, dok su nesporazumi po ovom pitanju između Makrona i Šolca stvar evropskih političkih igara koje ne dotiču ozbiljno problem kosovske krize i da kosovski problem treba rešavati u pregovorima sa Amerikom.

- Taj projekat tzv. Kosova je njihov, oni ga vode u potpunosti i oni ga usmeravaju. Kad god i gde god se razgovaralo o kosovskoj krizi bio je prisutan neko od američkih zvaničnika i uvek su američki ambasadori najviše uticali na ishod pregovora - zaključio je Beriša i pohvalio držanje predsednika republike i ministra spoljnih poslova u Njujorku, rekavši da je to što oni rade pravi put za Srbiju.

Demo Beriša
foto: Kurir televizija

Beriša je ocenio da je pritisak na Srbiju da uvede sankcije Rusiji sasvim nekonstruktivan i bespotreban jer Srbija ne utiče na situaciju rata u Ukrajini.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track