ZBOG BOTOKSIRANOG DEGENERIKA NEĆE BITI PREŽIVELIH! Nenad Čanak za Kurir: Putin mora biti UBIJEN! A evo kako je opisao poslanike
Foto: Kurir

intervju nedelje

ZBOG BOTOKSIRANOG DEGENERIKA NEĆE BITI PREŽIVELIH! Nenad Čanak za Kurir: Putin mora biti UBIJEN! A evo kako je opisao poslanike

Politika -

Nenad Čanak, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), izazvao je prethodnih dana buru u javnosti, što svojim stavovima o ratu u Ukrajini i Vladimiru Putinu, koje je iznosio bez zadrške, što najavom da će se povući s mesta predsednika LSV, na kojem je bio čak 32 godine.

Čanak u razgovoru za Kurir, u kojem takođe nije baš birao reči niti imao zadršku, tvrdi da ne zna ko će biti kandidati za njegovog naslednika, te naglašava da u Statutu LSV postoji jasno definisana procedura kandidovanja.

- Lično ću se uzdržati od glasanja - kaže on na početku razgovora.

Jeste li digli ruke od LSV? Da li su ovakav vaš potez nagovestili poslednji parlamentarni izbori, odnosno odluka da LSV ne ponudi svoju izbornu listu, već pozove da se glasa za koaliciju "Zajedno za Vojvodinu - Vojvođani"?

- Ne. LSV je prolazio kroz različite faze od 1990. godine do danas, a ja lično sam zbog trodecenijske satanizacije očigledno došao u poziciju da unekoliko budem prepreka u širenju i jačanju organizacije. Ne napuštam LSV. Verujem da ću biti u mogućnosti da i ubuduće pomažem savetima novom rukovodstvu, a preuzeću i svaku drugu obavezu koju stranka postavi pred mene.

Nenad Čanak, Nenad Canak
foto: Printscreen Pink

Kažete i da ne nameravate da se povučete iz politike. Šta to znači, u kakvoj ulozi ćemo vas gledati ubuduće?

- O tome će odlučiti Liga socijaldemokrata Vojvodine. Do sada sam morao da, kao predsednik stranke, imam izvesna ograničenja u svojim nastupima i da biram reči. Sada to više ne moram. U najkraćem, ostajem član LSV, ostajem u javnom i političkom životu, ali ne opterećujem stranku time što sam 32 godine izložen pljuvanju svih vlasti i opozicije koja je s njima delila i deli iste glupe ideje i propalu politiku.

Kako vam izgleda Skupština Srbije? Možete li da malo analizirate aktuelni saziv i iskreno kažete da li vam nedostaje parlamentarna debata?

- Uopšte mi ne nedostaju. Više kreativnosti i elokvencije sam viđao kod lutaka za devojčice koje trepću i kažu "mama" nego kod 99 odsto aktuelnih poslanika, a onaj jedan odsto bi svim silama gledao da ne uđe u polemiku sa mnom.

Vladimir Putin, Ruska Vojska
foto: Shutterstock

Veliku prašinu su podigle vaše izjave o Vladimiru Putinu, za kog ste rekli "da mora da umre", što su mnogi ocenili kao skandalozno... Kako na to odgovarate?

- Sad više nisam siguran da baš mora da umre. On mora biti ubijen. Što pre, to čovečanstvo ima veće šanse da opstane. Ovako će ga botoksirani degenerik uvući u nuklearni holokaust posle kojeg neće biti preživelih.

O Evroprajdu

Pale su maske kompletne lažne opozicije

Bili ste na ovogodišnjem Evroprajdu. U Srbiji se još polemiše o tome da li je manifestacija uspela ili su ekstremisti ponovo pobedili, da li su učesnici šetali ili su sprovedeni u Tašmajdanski park... Šta vi kažete na čitavu buru zbog toga?

Evroprajd, Gej parada, Europrajd
foto: Zorana Jevtić, Kurir

- Evroprajd je održan u laboratorijskim uslovima, što je sramota za ovu zemlju. Ali imao je jedan pozitivan efekat, a to je da padnu maske kompletne lažne opozicije, od Boška Obradovića pa nadalje. Sad je, mislim, svima jasno da su daleko manje štetni za ovu zemlju oni koji se međusobno je*u u du*e i nikoga ne diraju od ovih koji nas kolektivno je*u u glavu i pišaju po nama, pa onda bacaju anateme zato što im ne verujemo da je to pišanje škropljenje svetom vodicom.

I. Kljajić/ Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track